Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Plitvice ovaj vikend ugošćuju domaće i strane instagramere

Plitvice ovaj vikend ugošćuju domaće i strane instagramere

Umjesto na skijanje instagrameri ovaj vikend, 20. i 21.1., idu na Plitvička jezera. U posebnom, snježnom ugođaju, Plitvice će biti mjesto okupljanja instagramera, blogera i youtubera...

VIDEO

Mladići i djevojke iz Austrije, Mađarske, Japana, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske će se okupiti na drugom međunarodnom Instameetu u organizaciji hrvatskih instagramera Domagoja Severa i Jasminke Đaković.

- Da Hrvatska ima što ponuditi svojim gostima i zimi pokazat ćemo na društvenim mrežama ovaj vikend. Organizirali smo Instameet na Plitvicama baš ciljano u ovo vrijeme kako bi pokazali sve ljepote Plitvičkih jezera i okolice izvan sezone, a ideju su prepoznali i podržali hotel Degenija, Turističke zajednice Rakovica i Općine Plitvička jezera te naravno NP Plitvička jezera. Okupili smo izvanrednu ekipu, domaću, ali i iz susjednih zemalja. Zajedno na svim društvenim platformama imamo preko 1,1 milijun pratitelja i mogu reći da je ovo trenutno najveće ovakvo organizirano okupljanje instagramera u Hrvatskoj, ali i šire u regiji - rekla nam je Jasminka Đaković od strane organizatora.

Jedan od sudionika je i Yuya Matsuo, poznatiji na Instagramu kao @esejapan. Fotograf iz Japana koji putuje svijetom i na Instagramu ima preko 106.000 pratitelja.

Pavlo Fedykovych bloger je specijaliziran za centralnu Europu i Ukrajinu, a piše i za CNN Travel i Lonely Planet. Norbert Lepsik, David Erdelyi, Anna Illes i Andras Demjen predstavljaju najbolje mlade, kreativne instagramere iz Mađarske.

Oliver Oth i Claudio Pribyl su Instagrameri iz Austrije koji vode profil @igersaustria.at. Njihovi kolege iz Slovenije, Sanja i Zoran Leban Trojar, osim vlastitih profila, vode i najuspješniji slovenski profil @igslovenia.

Jaka Ivančič i Luka Esenko također dolaze iz Slovenije, a među najpoznatijim su slovenskim fotografima.

Tijekom dva dana bogatog programa, osim foto ture po Plitvicama, sudionici će posjetiti i Baraćeve špilje, Stari grad Drežnik te ranč Dolina Jelena. Kušat će i tradicionalnu hranu, a to će svojom kamerom zabilježiti i hrvatska food blogerica Lili Basic Capaccetti poznatija kao @travellingoven.

Mladi par iz Švedske obožava Hrvatsku: 55 razloga zašto...
Mladi par iz Švedske obožava Hrvatsku: 55 razloga zašto...

Domaće snage također predstavljaju popularne lifestyle youtuberice Maša Zibar (@mashinthebeauty) i Matea Frajsberger (@click4chic). One zajedno na svojim youtube kanalima imaju preko 91.000 pretplatnika. Josip Kramarić vlasnik je jako popularnog profila @croatia_instagram koji ima više od 91.600 pratitelja.

- Nakon prvog uspješno organiziranog instameeta i odličnih reakcija, prirodno se nametnula ideja o organizaciji drugog. Osim što promoviramo ljepote Hrvatske na drugačiji način, ovo je izvrsna prilika da se povežemo s kolegama, razmijenimo znanje, iskustva, ideje te kreiramo sadržaj za pratitelje -  rekla je Jasminka Đaković.

Britanci o nama: Narnija doista postoji, na Plitvičkim jezerima
Britanci o nama: Narnija doista postoji, na Plitvičkim jezerima

Ona je zajedno sa sestrom Željkom Đaković vlasnica profila @putopis koji promovira Hrvatsku i putovanja. U organizaciji Instameeta je i uspješan fotograf i instagramer Domagoj Sever, koji na svom profilu @domagojsever ima preko 79.000 pratitelja te čija je fotografija plaže Bol objavljena na duplerici u nizozemskom izdanju National Geographic-a

 - Dvadesetak sudionika iz 6 zemalja svojim pratiteljima prenijet će pravu zimsku čaroliju Plitvičkih jezera, a kako vremenska prognoza najavljuje snijeg – ta čarolija bi trebala biti potpuna - najavljuje Domagoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku