Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Po bradi se 'šeće' više mikroba nego što ih psi imaju na dlaci

Ako je nekim ženama muška brada do sada bila gadljiva, sad će imati pravi razlog za to, pogotovo nakon saznanja da manje mikroba i bakterija ima u psećoj dlaci

Možda nije dobra vijest za hipstere i druge ljubitelje dužih muških bradica, ali jedna je nedavna studija pokazala da u bradi muškarci nose više bakterija nego što psi sakupe na dlaci u cijelom svom životu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Znanstvenici iz klinike Hirslanden u Švicarskoj su ovu tvrdnju dokazali usporedivši uzorke brade 18 muškaraca dobi od 18 do 76 godina s dlakom 30 pasa. Pokazalo se da su svi muškarci u bradi imali bakterije, a kod sedmorice je bilo i onih opasnih po zdravlje čovjeka, dok je 23 od 30 pasa pokazalo iste rezultate.

Foto: Pixabay/Merseyside Police

- Na temelju ovih saznanja možemo tvrditi da su psi čišći od ljudi - objasnio je za Daily Mail dr. Andreas Gutzeit koji je predvodio spomenuto istraživanje, a uskoro je dobio i odgovor od čelnog čovjeka britanske organizacije koja promovira mušku bradu, Keitha Fletta iz Beard Liberation Fronta. 

hairdresser with hairdryer and hairbrush drying female hair in s SVE IMA RAZLOG I CIJENU Rijetki će vam ih reći: 15 stvari koje bi frizeri voljeli da znate

Flett je istaknuo kako se u posljednje vrijeme 'previše priča o negativnim stranama muške brade', i dodao da se njemu čini da mnogi pate od pogonofobije - straha od brade.

Komentari (33)
  • Zato ja sve na nulu! Sto je sigurno ^sigurno je!

    15. 4. 2019,   20:38
  • Uvijek mi se gadila brada baš zbog toga što sam mislila da je puna bakterija.

    15. 4. 2019,   21:57
  • 4 godine bez brijanja.. ja sam hodajuća zaraza....

    15. 4. 2019,   21:13