Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pobijedite akne prirodnim biljnim pripravcima

Pobijedite akne prirodnim biljnim pripravcima
1

Stres i nepravilna prehrana potiču stvaranje akni, a voće, povrće i mliječni proizvodi čiste kožu. No aknne stvara i duga kosa, loša odjeća...

VIDEO

Biljni pripravci za njegu kože štite je od kemijskih i vanjskih utjecaja, reguliraju i stabiliziraju kiselinski i masni omotač na koži te je na taj način čiste i potiču obnavljanje stanica. Aktivne tvari iz biljaka poboljšavaju prokrvljenost kože i tako sprječavaju pojavu akni. Masnu, slabo prokrvljenu i nečistu kožu čisti neven, timijan, odnosno majčina dušica, i poljska preslica. Preporučuju se i pripravci od ružmarina, kadulje ili paprene metvice jer sužavaju pore. Suhoj koži će pomoći pčelinji med, kamilica, matičnjak, bijeli sljez i dunja. Kod osjetljive kože preparate najprije isprobajte na koži unutarnje strane podlaktice. Prije spravljanja domaćih lijekova potrebno se posavjetovati s dermatologom ili liječnikom.

KAMILICA I SLJEZ UMIRUJU UPALE
Za umirivanje kože odlična je mješavina dviju žličica kamilice i čajne žličice sljeza. Prelijte ih sa 250 mililitara vrele vode (najbolje destilirane), ostavite pokriveno od 3 do 6 sati i procijedite.

PRIRODNI TONIK ZA ČIŠĆENJE KOŽE
Tonik za lice od poljske preslice potiče metabolizam kože. Za nečistu kožu prikladan je i tonik od dviju žličica trpuca, kojem dodajte dvije žličice timijana, metvice, matičnjaka ili kamilice.

PŠENICA ČISTI KOŽU I SUŽAVA ŠIROKE PORE
Pšenica može uspješno smanjiti masni sjaj kože lica. Djeluje i antibakterijski te sužava pore, a med čisti kožu. Masku za nečistu kožu pripravite tako da pomiješate tri žlice pšeničnog brašna, četiri žlice mlijeka, žlicu meda i žlicu ulja pšeničnih klica. Nanesite je na očišćenu kožu izbjegavajući područje oko očiju i ostavite da djeluje 15 minuta.

BLAGOTVORNI PILING ODD ZOBI I ALOJE VERE
Piling uklanja odumrle stanice kože, poboljšava cirkulaciju, hrani i omekšava kožu. Pripravite ga tako da pomiješate 2 žlice mljevene zobi, 2 žličice smeđeg šećera, 2 žličice aloje vere i žličicu limunova soka. Umasirajte na vlažnu kožu i isperite mlakom vodom.

ANTIBAKTERIJSKI TONIK OD TIMIJANA
Tonik za lice od timijana pripravlja se tako da se 3-5 žličica suhe ili svježe biljke prelije sa 100 ml vruće vode. Ostavite pokriveno 15 minuta i ocijedite. 80 ml tekućine pomiješajte sa 20 ml 70-postotnog alkohola. Tonik držite u hladnjaku i nanesite ga na očišćenu kožu. Nakon nekoliko minuta isperite mlakom vodom.

AKNE STVARAJU I KOSA I ODJEĆA 
Birajte odjeću od prirodnih i prozračnih materijala jer uska sintetička ne dopušta koži da diše
Najmanje jedanput na tjedan napravite piling tijela koji će ukloniti nečistoće i mrtve stanice
Imate li dugačku kosu, perite je redovito jer može potaknuti akne na koži leđa i dekoltea

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje