Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte gdje sve možete piti vodu iz slavine, a gdje bolje ne

None Foto: Ihar Ulashchyk

Na portalu Globehunters su dizajnirali infografiku baziranu na informacijama Centra za kontrolu bolesti te pokazali gdje na svijetu turisti ne bi trebali piti vodu iz slavine

Ako putujete svijetom, žeđ je ponekad dobro izdržati do trenutka dok niste sigurni kakvu vodu pijete, piše Insider.

POGLEDAJTE VIDEO:

Američki Centar za kontrolu bolesti kroz svoje upute upozorio je turiste da postoji 187 zemalja svijeta u kojima ne bi trebali piti vodu iz slavine.

Među njima su susjedne Bosna i Hercegovina te Srbija kao i Azija, Afrika, Južna Amerika i Meksiko. 

Foto: Globehunters

To ne znači nužno da u tim državama voda nije sigurna za piće, nego da tijelo nije naviklo na sastav vode koji oni koriste.

Voda MUTNA JE Voda u Splitu opet nije za piće: Prokuhajte ju prije korištenja

Hrvatska je na listi zemalja u kojoj je sigurno piti vodu iz slavine. Uz nas su i veći dio Europe, uključujući skandinavske zemlje, Veliku Britaniju, Island, SAD i Kanadu, Grenland, Saudijsku Arabiju, Australiju i Novi Zeland te Čile kao jedinu zemlju iz Južne Amerike. 

Foto: CDC

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZEZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

 

Komentari (5)
  • mislim da je kupnja vode vise marketing i dobro placena reklama nego stvarna potreba za njom, npr., u HR je voda dobra za pice, svejedno nam prezentiraju i stvara se opce misljenje da je ova iz boce bolja, zdravija..tu u Njemackoj takodjer..voda dobra, zdrava oni opet reklame i preporuke vode iz boce..ta voda stoji u bocama,nitko ne zna koliko..nitko ne kontrolira gdje se puni uopce, nedavno je bila testirana jedna voda iz flase u HR i objavili su da nije bila za pice..ne znam kako moze biti jedna ustajala boca vode,zdravija od ove redovno kontrolirane i svjeze iz slavine...bar ovdje,necu pricat o Aziji i sl.?!?!

    3. 12. 2019,   21:39
  • Tutno je kako ljudi ne kuze koliko smo bahati s pitkom vodom kojim peremo ceste i ispiremo wc skoljke...jadno...u inozemstvu obvz pijem flasiranu vodu, za svaki slucaj. Ne idem cesto i bas zato ne zelim riskirati “sitne tekuce tegobe” na tih par dana

    3. 12. 2019,   23:30
  • cijeli život pijem iz slavine i voda je čista i zdrava

    3. 12. 2019,   21:56