Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako lubenicu peći na roštilju i oduševiti društvo

None Foto: screenshot/YouTube

Iskoristite sezonu lubenica za nezaboravno, nesvakidašnje roštiljanje. Svi koji su probali lubenicu sa žara kažu da je odlična, a roštilj nakon pečenja ostaje čist...

Ljeto i godišnji odmor je prava prilika za malo gastronomske avanture. Lubenicu jedemo svakoga dana na isti način, razlika je eventualno u načinu rezanja i čišćenju ili ne od koštica. Oni koji su je probali ispečenu na roštilju, kažu da je odlična.

Pogledajte u kratkom i zabavnom videu kako to izgleda:

Nekoliko savjeta iz videa:

  • Izaberite lubenicu sočnu i slatku.
  • Pripremite žar kao za klasični roštilj.
  • Prerežite lubenicu na četiri dijela i izrežite svaki tako da dobijete trokutiće. Šnite neka budu široke oko dva centimetra.
  • Pecite ih sa svake strane oko minute.
Komentari (46)
  • jel pohuje tu ko sladoled?

    24. 7. 2015,   14:09
  • mislim da cu ja ipak ostat pri starome.. iznenadit svoje prijatelje mesom ili cevapima sa rostilja, a lubenicu posluzit kasnije ako zele.. :))

    24. 7. 2015,   14:08
  • Lubenicu izroštiljati,meso narezati svježe i poslužiti prijateljima a na kraju skuhati pivo i uživati u njegovoj kuhanoj toplini,savjeti sa 24 sata vrhunski kao uvijek.

    24. 7. 2015,   15:03