Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako pripremiti beze od bobičastog voća

None Foto: 24sata 2

Ako se nađete u (ne)prilici da na pusti otok možete ponijeti samo jedan recept, nek` to bude ovaj! Recepti preuzeti s portala crochef

Zamislite podlogu od bjelanjaka u kombinaciji s laganom kremom i miješanim bobičastim voćem. Boravak na osami odmah bi s nečim takvim bio lakši...
Sastojci: 200 g bobičastog voća, 7 jaja, 20 g maslaca, 400 g šećera, 2 vrećice vanilin šećera, 150 ml mlijeka, 500 ml vrhnja za šlag (biljnog), 500 ml vrhnja za šlag (životinjskog), sol

Lim za pečenje namažete maslacem, tanko posipate brašnom i obložite papirom za pečenje. U dvije zdjele odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodate prstohvat soli, te ih miksate ručnim mikserom. Na pola miksanja, dodate 360g šećera, vanilin šećer, te sve zajedno izradite u polučvrsti snijeg. Dobivenu smjesu prebacite lim, poravnate, te pečete u pećnici zagrijanoj na 140°C, 30-ak min. U zdjelu sa žutanjcima ulijete mlijeko, dodamo 40g šećera, te sve zajedno, iznad pare, izradite u pjenastu kremu. U zasebnoj zdjeli pomiješate vrhnja, te od njih istučete čvrsti šlag. Pola pomiješate sa smjesom od žutanjaka, te dobivenom kremom prekrijete napola pečenu smjesu od bjelanjaka. Na 1/3 kreme posložite miješano bobičasto voće, te savijete roladu. Premjestite ju na pladanj i cijelu premažemo drugom polovicom šlaga. Prije posluživanja stavite u hladnjak. www.crochef.com

Komentiraj, znaš da želiš!