Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako pripremiti fino varivo s mahunama

None Foto: crochef 2

Možda će djeca prosvjedovati na spomen variva, ali čim probaju, oduševljeno će tražiti još. Recepti su preuzeti s kulinarskog video portala Crochef

Većina ljudi još u djetinjstvu naučila je kako je važno jesti variva, jer naše majke su stalno ponavljale: "Variva su zdrava! Pojedi malo za probavu! Trebaš vitamina!". A oni su htjeli samo pizzu i hamburgere. Dvadesetak godina poslije, više-manje svatko bi ubio za dobro varivo, a oni koji imaju djecu muče ih sa istim pričama o zdravlju, probavi i vitaminima.

Sastojci:  250 g zelenih mahuna, 500 g mljevene junetine, 250 g krumpira, glavica luka, 7 dl temeljca mesne juhe, žlica koncentrata rajčice, 100 g mini rajčica, lovorov list, žlica kosanog vlasca, maslinovo ulje
Sve povrće očistite i operite. Mahune narežite na polovine, tikvicu na ploške, očistite od mekane sredine i narežite na trakice. Krumpir i luk narežite na kockice. Na maslinovom ulju na tavi, kratko popržite luk, dodajte mljeveno meso, pire rajčicu i sve uz stalno miješanje zapecite. Dodajte lovorov list, ostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice) i sve podlijte mesnim temeljcem. Poklopite i pustiite  da vrije na laganoj vatri oko 15 minuta. Varivo na kraju posolite i popaprite te pustite da vrije još 5 minuta. Prije serviranja pospite vlascem ili peršinom.
www.crochef.com

Komentari (4)
  • super recept,jednostavno,brzo .........sutra ga kuham za rucak

    14. 6. 2009,   09:39
  • http://hr.test-iq.com/#114704

    25. 7. 2009,   03:23
  • http://hr.test-iq.com/#114704

    28. 7. 2009,   02:11