Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako pripremiti odrezak na način Teriyaki

None Foto: CroChef.com 2

Umak Teriyaki umak lako ćete pripremiti po ovom receptu, a možete uzeti i kupovni. Recepti su preuzeti s kulinarskog portala Crochef

Naziv Teriyaki dolazi iz japanskog jezika, a u slobodnom prijevodu znači "sjajno prženo" - namirnice pržene u takvom umaku dobivaju karakterističan sjaj zbog njegove relativno velike koncentracije šećera. Teriyaki umak lako ćete pripremiti po našem receptu, a za bržu pripremu jela, slobodno se poslužite gotovim, kupovnim umakom.

sastojci  800 g goveđih odrezaka, 200 ml sojinog umaka, 200 ml mirina, 4 žlice smeđeg šećera, ulje

U zdjelu ulijemo sojin umak, mirin, dodamo smeđi šećer i izmiješamo. Meso narežemo na trakice, dodamo u marinadu, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo). Marinirano meso ocijedimo i u tavi, na vrućem ulju, ispržimo sa svih strana. Gotovo meso izvadimo na stranu, a u tavu ulijemo marinadu i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo gust umak. Zatim meso vratimo u tavu, promiješamo i poslužimo s kuhanom rižom ili kuhanim povrćem.

www.crochef.com

Komentiraj, znaš da želiš!