Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako pripremiti tradicionalni pašta fažol

None Foto: CroChef 2

Ako Vam susjeda ne želi otkriti svoj tajni recept za ovo nadasve ukusno primorsko jelo, zavirite u ovaj naš Recepti preuzeti s portala Crochef

Ubrzo ćete vi biti taj kojeg će se tražiti za tajni recept, a Vi budite dobri pa znatiželjinike uputite k nama

PRIPREMA: 460 g graha iz konzerve, 150 g tjestenine, 100 g pancete, 2 režnja češnjaka, ½ vezice peršina, glavica luka, 400 g suhog mesa ili kost pršuta, 200 g krumpira, maslinovo ulje

SASTOJCI  Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list i sve zajedno dobro usitnimo. U lonac, na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada zavrije kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri. Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta. Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuhamo je „al dente“, ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom. Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.
www.crochef.com

Komentari (1)
  • Tajni recept? Pa to kuham i žderem skoro svaki dan.

    18. 4. 2009,   08:28