Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako pripremiti ukusne domaće piroške

None Foto: CroChef.com 2

U Rusiji postoji običaj da mladenci peku piroške i mijenjaju ih sa uzvanicima za dobre želje ili nešto novca. Recepti preuzeti s www.crochef.com

Piroške su domaća poslastica ruskog porijekla. One su same po sebi vrlo zasitne pa je potrebno obratiti pažnju da ulje u kojem se peku bude dovoljno vruće kako ga ne bi upile u sebe i time postale prava energetska bomba. 
Sastojci:
400 g svježeg kravljeg sira, 3 jaja, 400 g brašna, prašak za pecivo, žličica soli, ulje

Priprema:
U zdjeli razmutite jaja, dodate sol, svježi kravlji sir, promiješate pa dodate brašno, prašak za pecivo i umijesite meko tijesto. Za tijesto je dobro da odstoji jedno pola sata. Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu dasku, izvaljate u pravokutnik debljine oko jednog cm i narežete na kocke oko 10x10 cm. Svježi kravlji sir za nadjev posolite i malo izradite vilicom da nestanu veće grudice. Kvadrate tijesta po dužini jednog ruba nadijevate začinjenim svježim kravljim sirom te ih zamotamo.Piroške pečete u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadite na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Za slatke piroške umjesto soli u sir dodajete malo šećera.
www.crochef.com

Komentiraj, znaš da želiš!