Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako pripremiti ukusni chilli con carne

None Foto: web 2

Ovo pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje malo jače hrane, pa stoga ne oklijevajte. Recept je preuzet s kulinarskog portala Crochef

Sve je krenulo u Meksiku pa se malo doradilo u Teksasu, a sad na svakom letku koji Vam ostave u poštanskom sandučiću možete pronaći chilli con carne.
Sastojci: 600 g junetine bez kostiju,  3 glavice luka,  4 režnja češnjaka,  1 svježa zelena ljuta paprika,  400 g pelati rajčice,  300 ml mesne juhe,  svježa crvena ljuta papričica,  1 žlica kukuruznog brašna,  300 g crvenog graha iz konzerve,  ulje,  sol i papar
 Priprema: Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo jedan sat. U zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve i kuhamo još 10-ak minuta

www.crochef.com
.

Komentiraj, znaš da želiš!