Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako pripremiti ukusni pileći paprikaš

None Foto: CroChef.com 2

Ovo, poslije gulaša najpoznatije mađarsko jelo, može se napraviti i blaže, pogodno za svako nepce. recepti preuzeti s portala Crochef

Paprikaš se često se priprema vrlo pikantno, s feferonima i ljutom mljevenom paprikom, ali mi smo se odlučili na nešto blažu verziju. Kao prilog najčešće se serviraju "nokleci", no isto tako popularni su i valjušci ili široki rezanci.
Sastojci  kg piletine, 2 glavice luka, mrkva, 100 g korijena celera, 100 ml bijelog vina, 200 g pelati rajčice,  lovorov list, 150 g svježe crvene paprike, žlica brašna,žličica slatke mljevene paprike, 5 češnjeva češnjaka, maslinovo ulje, obično ulje, kiselo vrhnje, sol i papar
Priprema :Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša. Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri. Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu. Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu. 
www.crochef. com

Komentari (2)
  • nije skupo.pola kila piletina,jednu kapulu,jednu mrkvicu i pola kila makaroni i nešto začina.to sve ukupno 20-22 kn.pa ja to kuham često jer je jeftino.nas četvero živimo od jedne plaće.

    12. 3. 2009,   09:45
  • bolje da su dali neki recept kako preživjeti sa 20 kuna dnevno

    11. 3. 2009,   11:59