Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako pripremiti zaliveni kolač od višanja

None Foto: crochef 2

Jednostavan recept izvači ono najbolje od višanja - njihov okus, a ublažava njihovu kiselost. Recepti su preuzeti s kulinarskog portala Crochef.com

Ako su višnje malo prekiselo voće da biste ih jeli same, onda bi vas ovakav kolač mogao ugodno iznenaditi. Uz šećer koji će ih razblažiti, te umočene u fino prhko tijesto, višnje u ovom zalivenom kolaču naći će mjesto i na vašem stolu!

Sastojci: 500 g višanja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 1/2 limuna, 1/2 vrećice praška za pecivo, 2 vrećice vanilin šećera, 6 jaja, 250 ml kiselog vrhnja, 300 g brašna, žlica škrobnog brašna, šećer u prahu

Priprema:
Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice. U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli. Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo. Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32x38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta. Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom. Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja. Vračamo u pećnicu na još 20-25 minuta.

crochef.com

Komentiraj, znaš da želiš!