Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Pogreške koje mnoge žene rade i tako uništavaju svoju ljepotu

Pogreške koje mnoge žene rade i tako uništavaju svoju ljepotu

Bilo da se radi o grickanju noktiju ili istiskivanju prištića, s vremena na vrijeme, svatko od nas je kriv i napravi neki od grijehova ljepote - stvari za koje znamo da će samo naštetiti našoj ljepoti

VIDEO

Međutim, ako sebe smatrate ponovnim počiniteljem, vaš mali grijeh mogao bi donijeti ozbiljne posljedice. Da bismo izbjegli infekcije i nepovratno oštećenje kože, stručni tim je objasnio da je vrijeme da izbacite loše navike.

Spavanje s maskarom

Spavanje sa šminkom na očima, moglo bi ih ostaviti u poprilično lošem stanju.

- Skidanje šminke s očiju prije spavanja je ključno. Bilo koji proizvod koji nije skinut, potencijalno može ne samo začepiti pore, već uzrokovati iritaciju, upale i infekcije. Upala oko kapaka također može dovesti do gubitka trepavica - objašnjava dr. Alexis Granite, dermatološki savjetnik za Kiehl, još od 1851. godine.

U međuvremenu, čestice koje vam padaju u oči - od šljokica do grudica maskare - mogu se čak ugraditi u donju stranu kapka i zahtijevati hitnu medicinsku pomoć.

Prošle godine, jedna žena je dospjela na naslovnice kada se njezina maskara nasadila ispod njezinih kapaka oštećujući joj rožnicu - što bi u ekstremnim slučajevima moglo dovesti do sljepoće - nakon što je 25 godina spavala s maskarom.

Istiskivanje prištića

Teško je odoljeti porivu da ne počnete 'prčkati' po prištiću, ali nevino istiskivanje može stvoriti ožiljak na vašem licu koji će trajati zauvijek.

Fotolia

- Mjesta na kojima ste istiskivali mogu ometati proizvodnju kolagena koja je uključena u proces liječenja nakon izbijanja prištića. Bude li koža proizvodila premalo kolagena, doći će do uvučenog ožiljka od akne, dok previše kolagena može dovesti do izbočenog ožiljka - upozorava Alexis.

Ipak, iako su neki od nas svjesni rizika, borba protiv iskušenja je poprilično teška.

- Kada se formira 'bijela glava', nanesite topli oblog kako bi omekšali kožu i zatim nježno pritisnite. Ako se ne može lagano istisnuti, ostavite ga na miru - savjetuje Alexis onima koji stvarno ne mogu odoljeti iskušenju.

Korištenje starih britvica

Je li vaša britvica počela izgledati loše? Onda ju morate promijeniti - sada.

Liječnica izumila prvu šminku u svijetu otpornu na kiselinu
Liječnica izumila prvu šminku u svijetu otpornu na kiselinu

- Ako imate više ogrebotina nego inače ili osjećate da povlačite kožu, morate promijeniti oštricu. Ne ispiranjem britvice nakon svakog brijanja, ostavljate ostatke koji zatupljuju oštricu i prenose bakterije - objašnjava Pamela Marshall, suosnivačica klinike Mortar & Milk Skin.

Dovođenje bakterija u rez može dovesti do upale i infekcije.

- Ne bih preporučila korištenje iste britvice za više od pet ili šest brijanja - dodaje Pamela.

Čupanje sijedih

Znakovi starenja su neizbježni, ali sijede dlake mogu početi rasti daleko prije nego bismo željeli. Čak 32 posto britanskih žena mlađih od 30 godina izvijestilo je da su pronašle sijede.

Thinkstock

Prije nego ih iščupate, radije razmislite o dugoročnim rješenjima.

- Čupanje sijede, ne znači da će na njezino mjesto doći nova ne-sijeda dlaka. Zapravo, kada se kosa iščupa iz korijena, dlaka nikada ponovno ne naraste. Iako se čupanje sijedih ne čini kao velika stvar, mogli biste završiti s tanjom kosom ili ćelavim mjestima - kaže 'umjetnica' Redkena Stephanie Ferreira.

Ribanje lica

- Ako ste skloni izbijanju ili suhoći, kao primamljivo rješenje za uklanjanje mrtvih stanica kože i čišćenje pora od prljavštine - činit će vam se piling ili kiseli tonici. Ali piling nije uvijek rješenje, pogotovo na licu. Ne bi trebali svakodnevno ljuštiti kožu oštrim sastojcima. Previše ljuštenja može uzrokovati dehidraciju, kapilarnu dilataciju i iritira pore, što može izazvati mrlje i upalu - kaže Pamela.

Beautiful young girl with scrub on the skin, French manicure

Ali to ne znači da ono nije uopće potrebno. 

- Svakog dana u klinici vidim ljude koji rade prekomjerne pilinge. Prvo što napravim je da im oduzmem pilinge i alfa hidroksi kiseline, kao što su glikolna i mliječna kiselina. Moja preporuka za sve tipove kože su polihidroksi kiseline (PHA) koje su umirujući antioksidansi koji pružaju blag piling - dodaje Pamela.

'Prčkanje' po kožici

- Kidanje kože oko noktiju može povećati rizik od paronihije, infekcije noktiju koja može zahtijevati antibiotike - upozorava ambasadorica OPI tvrtke Jenni Draper.

Muče vas dermatitis i ranice na koži? Evo koje biljke pomažu
Muče vas dermatitis i ranice na koži? Evo koje biljke pomažu

Uložite u par specijaliziranih trimera za kožu pa s njima režite labavu kožu i spriječite krvarenje. 

- Održavajte nokte zdravima redovitim korištenjem ulja za zanoktice kako bi se koža hranila i hidratizirala, a to će i zaustaviti 'prčkanje' - savjetuje Jenni, piše The Sun.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara