Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Poljubac, pohvala i slušanje su dovoljni da se ljubav ne ugasi

Poljubac, pohvala i slušanje su dovoljni da se ljubav ne ugasi
1

Sitni svakodnevni nesporazumi mogli bi nestati ako bi malo više razmišljali jedno o drugome. A to i nije tako teško, samo treba skrenuti pozornost sa sebe na partnera

VIDEO

Žene često kažu kako ih muškarci zbunjuju i nisu sigurne što oni zapravo žele. Pokušavaju im udovoljiti, ali se čini kako im ne ide. No nerijetko se može čuti kako žene više ne mare mnogo o tome što muškarcu treba jer im je ugodno u suvremenoj ulozi liberalne karijeristice koja sama odlučuje o svojoj sudbini. Iako današnje žene postižu znatno više nego što su njihove bake uopće mogle zamisliti, muškarci bi se poprilično iznenadili kad bi znali koliko one zapravo uživaju kad se prema njima odnose kavalirski. Sitni svakodnevni nesporazumi mogli bi nestati ako bi malo više razmišljali jedno o drugome. A to i nije tako teško, samo treba skrenuti pozornost sa sebe na partnera. Katkad nije najvažnije što reći nego i kako to učiniti. 

Neke pogreške svi činimo i, što je gore, ponavljamo ih. Pravog recepta nema, no prihvatiti kako muški i ženski mozak ne funkcioniraju jednako već je velik pomak. Zato se ženama savjetuje da u razgovoru s partnerom više govore kao muškarac. Jasno, pritom se ne misli da trebaju govoriti dubljim glasom, samo trebaju brže stići do poante. Koliko god muškarac volio zvuk glasa svoje voljene, ne može dugo biti usredotočen. 

Stoga mu ne treba prepričavati sve pojedinosti o neugodnu razgovoru s posla, nego kratko i jasno reći što vas je pogodilo, onako kako muškarci međusobno razgovaraju. Ne smije se zaboraviti da oni zaista slušaju kako bi pomogli, a ne reda radi. Ako se od njih ne očekuje rješenje nego samo da budu dobri slušatelji, to im treba reći. Osjećat će se dobro jer ženi pružaju što joj treba. 

Draga, sretan ti rođendan! 

Voljenoj ne zaboravite čestitati rođendane i obljetnice. Ne sjeti li se muškarac tih važnih datuma, žena će pomisliti da nije važna i slomit će joj srce. Ona je te podatke zapamtila na početku veze. Ako je želite impresionirati, potrudite se zapamtiti i manje važne datume, primjerice kad ste se prvi put poljubili.

ON - mora znati da vam treba i da iznimno cijenite sve što radi

Što god radio, uvijek očekuje poštovanje i pohvalu za obavljeni posao. Kako to rijetko dobiva od šefova, čuje li to od vas, bit će prezadovoljan. Muškarci odrastaju s tim da se od njih očekuje da budu snažni i hrabri te potisnu osjećaje i strahove pa može biti vrlo teško doprijeti ispod njihova stoičkog oklopa. A zapravo su često nesigurni. Ispunite njegove potrebe da se osjeća kao zaštitnik. “Volim te jer se s tobom bolje osjećam” mnogo je učinkovitije nego “Prekrasan si!” jer ga potiče da se više brine o vama.

ONA - odgovorite joj na tu poruku i to što prije!

Većina žena procjenjuje razinu zainteresiranosti na temelju toga koliko muškarcu treba da joj odgovori na poruku ili uzvrati poziv. Ako se moraju načekati da bi dobile koju riječ, vrlo bi lako to mogle shvatiti kao da i nisu baš važne. Nije tajna kako muškarci i žene različito poimaju što je dobra komunikacija i nitko ne kaže da morate sve ostaviti isti čas kako bi joj odgovorili. Ona zna da ste u gužvi, i ona je. Samo želi da odgovorite što prije, a to nije nekad sutra. I ne znači da očekuje roman. Rečenica, dvije dovoljne su da se osjeća željenom, a to je sve što uistinu želi znati.

Iznenadite je sočnim poljupcem

Muškarci ne čitaju misli, ali razumiju upute, uglavnom su se godinama bavili nekim sportom. Većina ih dobro reagira na usmjeravanje. Zapravo uživaju čuti što žene žele u krevetu. No kako je damama katkad neugodno tražiti nešto određeno, pritisak se može smanjiti ako se o tome razgovara općenitije i izvan kreveta. Pretvorite zahtjeve u erotične izraze, savjetuje ženama njujorški seksualni terapeut dr. Joy Davidson. “Radi mi to sporije” nije naredba, to je seksi, tvrdi ovaj američki stručnjak. 

Ali muškarci ne smiju zaboraviti da žene, bez obzira na to koliko vole seks, uživaju u dugome i sočnom poljupcu koji ne vodi u krevet. Osim što im je zadovoljstvo potpuno se prepustiti ljubljenju, to je i način na koji joj dragi pokazuje kako želi nju, a ne samo seks. Gospodo, ne brinite se, šarmantni ste i seksi, i ona voli biti zločesta za vas, ali povremeno joj treba druga vrsta povezanosti. Želite li zaista učiniti što žena želi, pokušajte je iznenaditi poljupcem, obožavat će vas zbog toga. Kombinirate li to s malo držanja za ruku, smješkat će se danima. I hvaliti vas.

Ples je nešto što će razveseliti gotovo svaku ženu. Iako muškarci nažalost nerado izlaze na plesni podij, trebali bi znati da se u naručju voljenog sve osjećaju posebnima. Istina je da zato ne morate ići u noćni klub. Nekoliko minuta plesa u stanu izazvat će oduševljenje, a sami možete odabrati glazbu. Pritom ne treba zaboraviti kako takav početak može odvesti upravo onamo kamo muškarci najviše vole. 

Nesputanost u krevetu magnet je za muškarce

Ni oralni seks, ni pseća poza, ni nova seksualna igračka neće uzbuditi muškarca kao ženina razuzdanost u krevetu. Ako jasno vidi da partnerici pruža zadovoljstvo i kako ga ona želi jednako kao on nju, jednostavno se ne može ohladiti. Što je seks interaktivniji, bolji je za oboje. Gotovo 90 posto muškaraca potvrdilo je kako im uzbuđenje splasne ako “ona samo leži”. Pokaže li mu žena da uživa vodeći ljubav s njim, bit će zadovoljan.

Uz smijeh ne bojte se za vezu

Ne treba cijeli dan pričati viceve ili zabavljati ženu, ali muškarac koji se zna našaliti i na svoj račun dugotrajno će šarmirati gotovo svaku ženu. Uistinu malo tko uživa u vezi s onima koji sve shvaćaju preozbiljno, pa i sebe. 

Prigovor za prigovorom put je prema napuštanju

Muškarci žele nekoga tko će im biti potpora. Žene su sklone kritiziranju ponašanja ili karijere i pokušavaju promijeniti partnera te ga oblikovati prema sebi. To je ključna pogreška. Muškarcima se može malo manipulirati, ali oni vezu doživljavaju kao sustav potpore. Ljubavni odnos najbolje funkcionira ako ste uvijek tu jedno za drugo. Ako žena samo prigovara i uvijek zna kako bi bilo bolje, vrlo bi lako i brzo mogla ostati sama. 

ON - možda glumi neosjetljivog, ali uz malo ženske inicijative promijenit će stav

Uzbuđuje ga žensko samopouzdanje

Iako muškarci vole sve kontrolirati, spavaća je soba mjesto na kojem žele da žena preuzme malo više inicijative. Potaknete li seks, to mu je potvrda da ga želite. Kod kuće nosite njegove bokserice ili haljinu bez naramenica. Pokažite mu malo tijela, ali malo mu ostavite mašti, to će ga izludjeti. Kažete li mu da ne nosite rublje dok jedete u finom restoranu, neće htjeti desert.

Ne bojte se malo svjetla u spavaonici

Ništa mu nije seksepilnije od žene koja se prepušta užitcima. Voli kad može vidjeti i osjetiti vaše tijelo, a odbit ćete ga stidljivošću, tvrdi dr. Pepper Shwartz, savjetnica za veze. Stvorite romantičan ugođaj i znajte, on ne vidi nesavršenosti, zbilja voli vaše tijelo. 

Ne treba mu samo čvrst stisak ruke

Primite ga čvrsto rukama oko stražnjice, osjećat će se željeno. To ćega uzbuditi više od najskupljega rublja. Stoga se ne libite stisnuti ga.

ONA - odvedite je na izlet, zanimajte se za njezine prijatelje i znat će da je bitna

Odaberite aktivnost i izvan kreveta

Svaka žena želi da njezin muškarac s njom provodi više vremena izvan spavaće sobe. Žele iskusiti život s njim, a tako se i najbolje razvija veza. Ne morate s njom na jogu ili tenis. Sigurno vas nešto oboje zanima. 

Predložite joj posjet njezinim roditeljima

Ako se dobro slažete s njezinim prijateljima, bit će joj drago. Ali obožavat će vas ako se uklopite u njezinu obitelj. Iako niste preoduševljeni njezinim roditeljima, predložite li joj da ih posjetite, uljepšat ćete joj dan. Pokazat ćete joj kako razumijete važnost obitelji, a to joj je posebno bitno. Zato ne oklijevajte.

Lijepo se obucite samo za nju

Želite li je zadiviti, uredite se i pozovite je van. Nije posrijedi samo odjeća, riječ je o tome kako je to znak da je smatrate vrijednom da se lijepo obučete samo za nju. Ona će znati da ste se potrudili i cijenit će to. Uz to, lijepa majica i fine hlače učinit će vas seksualno još privlačnijim. Možda ćete se osjećati kao da ste predotjerani, ali žene doista vole uglađene muškarce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak