Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pollak: Mladenci mi se obraćaju kad žele - savršeno vjenčanje

Pollak: Mladenci mi se obraćaju kad žele - savršeno vjenčanje
9

Kreator vodećeg cvjetnog brenda Flower box-a, Marko Pollak, otvorio je vrata svog prekrasnog cvjetnog studija u kojem kreira lepršave aranžmane za vjenčanja i poklone

VIDEO

Uz cvijeće sam od malih nogu. Otac je uvoznik cvijeća, a teta je imala cvjećarnicu pa da je bio nekako logičan slijed da ću se i ja baviti time. Zapravo sam se igrao s cvijećem umjesto autićima, govori nam najpoznatijih hrvatski cvjetni stilist, Marko Pollak, koji je u četvrtak otvorio svoj novi cvjetni studio Pollak Flowers u zagrebačkom naselju Špansko. U želji da isproba neke nove i moderne cvjetne kombinacije i dekoracije odlučio je prije osam godina otvoriti svoju vlastitu cvjećarnicu koju je nazvao Pollak cvijeće. Danas, kaže, ima posla više nego ikad prije.

- Po svim hrvatskim standardima već sam trebao propasti, no evo, čini se kako se moja inovativnost isplatila - kaže Marko čiji su cvjetni aranžmani u luksuznim ovalnim kutijama svojevremeno postali veliki hit. Riječ je o popularnim aranžmanima Flowers box.

- Prvi sam ih puta prezentirao prije tri godine i klijenti su bili oduševljeni. Ponudio sam nešto novo i drukčije na našem tržištu. Dok su cvjetne kutije ili "flower box" vani bile jako popularne, u Hrvatskoj su bile samo fantazija s Instagrama ili Pinteresta, sve dok se nisam odlučio prvi brendirati kutiju i ponuditi ljudima nešto drugačije. Pollak flowers box je doživio izuzetnu popularnost, te je nadmašio sva moja očekivanja o uspjehu. Ljudi su jednostavno poludjeli za njim - kaže Marko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glas se proširio i van Hrvatske pa sada prima narudžbe iz Njemačke, Engleske i Amerike. U međuvremenu je promijenio ime brenda u Pollak Flowers jer mu se to činilo nekako ekskluzivnije i prihvatljivije zbog inozemnih klijenata. 

Aranžmani za vjenčanja

Mnogi mladenci upravo se njemu obraćaju kad požele - savršeno vjenčanje. Najviše ga, kaže, traže jednostavne i moderne dekoracije. 
- Kod cvjetnih aranžmana i samih svečanih dekoracija prostora, obožavam jednostavnost. Kako to moji klijenti već znaju, prepuštaju mi posve uređenje. Flowers box idealno su rješenje jer nude eleganciju, jednostavnost i bogatstvo cvijećem u jednom, pa i njih dosta koristim. Nekada mi za aranžman ili buket treba nekoliko minuta da ga složim, a nekada i po nekoliko sati. U prosjeku se radi o oko 15 minuta po buketu - kaže Marko koji konstantno smišlja nešto novo, jer klijenti uvijek vole inovacije.
- Trenutno su nam pravi hit personalizirani Pollak flowers box u raznim bojama, koje posebno pravim za vjenčanja, krizme i krstitke, ali i za rođendane i za bračne obljetnice - kaže Marko.

Donedavno je bio smješten na Jarunu 

Iznimno je ponosan na otvorenje novog cvjetnog studija. Kako mu je fokus u posljednje vrijeme na cvjetnim dekoracijama za evente i vjenčanja, samim time je trebao i veći prostor, a ideja mu je bila stvoriti moderan i ekskluzivan prostor u kojem sadašnjim i budućim klijentima može prezentirati svoje ideje i projekte. Sastavljen je od izložbenog dijela, te radnog prostora u podrumu, u kojem Marko napokon imao svoju oazu mira u kojoj sva njegova kreativa dolazi do izražaja. 
- Najviše od svega, obožavam veliki radni stol na kotačima koji mi pruža potpunu slobodu da se "razmašem". Taj stol ima svoju povijest. Kupio sam ga na oglasniku za smiješnu cijenu od nekog grafičara, koji je cijeli život na njemu nešto radio. Masivna drvena ploča je toliko izgrebana, izbušena i išarana bojom, no unatoč tomu odlično se uklopio u novi ambijent - kaže Marko. 

Otvaranje po kiši

Na otvaranju ekskluzivnog prostora koje je organizirao Time To Be studio, unatoč kišnom danu, prisustvovala su mnoga poznata lica. Uz Dalibora Petka koji je vodio cijeli event, pridružili su se i Antonija Šola, Martina Tomčić, Lana Klingor Mihić, Borna Kotromanić i ostali.

SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princeza Diana pokušala samoubojstvo tijekom trudnoće?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise