Obavijesti

Lifestyle

Komentari 206

Položaj spavanja: Glava prema jugu nosi strast, na sjever san

Položaj spavanja: Glava prema jugu nosi strast, na sjever san
1

Naša su tijela pod utjecajem Zemljinih polova, a usmjerenost glave u snu može izazvati nervozu, pa i glavobolju. Otkrijte koji je položaj spavanja najbolji za vas

VIDEO

Prema Feng Shui, položaj tijela za vrijeme spavanja ima znatno veći utjecaj na zdravlje i čovjekovo psihičko stanje nego što smo svjesni. Općenito, važno je da se krevet ne nalazi na sjecištu strujanja zraka, primjerice na imaginarnoj liniji koja bi se povukla između zraka i prozora. Ako je moguće, kao spavaće sobe treba izbjegavati one koje su nepravilnog oblika.

Ako se često okrećete usred noći i san vam je isprekidan, moguće je da vam ne odgovara položaj tijela s obzirom na Zemljine polove, a svaki od četiri položaja ima svoje prednosti i nedostatke. On se određuje prema tome u kojem vam je smjeru okrenuta glava - bio to sjever, jug, istok ili zapad. Feng Shui učenja potvrđuju i brojne moderne studije prema kojim polovi Zemlje i njihova magnetska sila mogu poticati bolje ukupno zdravlje, ali i ako su u neslaganju s položajem tijela, uzrokovati glavobolje i biti okidač kroničnih zdravstvenih stanja.

Glava usmjerene prema sjeveru

Ovaj položaj idealan je za ljude koji pate od nesanice, a osobito za one starije životne dobi. Iako pojačava smirenost, duhovnost te snižava razine krvnog tlaka. Loše strane koje donosi ova pozicija su manjak kreativne energije i elana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glava usmjerena prema istoku

Ovaj se položaj smatra idealnim za djecu i mlade ljude. Potiče na ranije ustajanje, više energije, rast te razvoj. Za ljude starije od 50 godina ovaj bi položaj mogao biti previše intenzivan. Kako potiče rast i aktivnost, nije dobar za hiperaktivne i tjeskobne ljude.

Glava usmjerena prema jugu

Općenito se ova pozicija povezuje s visokom energijom, vatrenim snovima, jakim libidom i svađama. Iako potiče strast životu, nije dobro na ovaj način spavati dulje vrijeme. Može rezultirati razdražljivošću i nesanicom, a u njemu se mogu javljati i dramatični snovi.

Glava usmjerena prema zapadu

Ova se pozicija prema Feng Shuiju povezuje s osjećajem zadovoljstva, ugode te hedonizma. Iako stvara pozitivno ozračjem može potaknuti i manjak energije te lijenost. Zbog toga se ne savjetuje ljudima usmjerenim na građenje karijere ili postizanja poslovnih uspjeha.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje