Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

‘Pomažem ženama da se bolje organiziraju i da budu sretnije’

‘Pomažem ženama da se bolje organiziraju i da budu sretnije’

Od kada znam za sebe, volim organizirati prostor i stvari u njemu i radim to s lakoćom. Nisam ni slutila da će moj hobi stalnog organiziranja jednog dana postati posao, kaže Tamara Kajari (45).

VIDEO

Vrlo brzo uočim da nešto nije logično s obzirom na to tko boravi u prostoru ili kako su stvari smještene i uživam pronalaziti bolja rješenja. 

Isto vrijedi i za organizaciju vremena, planiranje i razne rasporede, govori nam Tamara Kajari (45), magistra ekonomije, koja je svoju mladu tvrtku nazvala Slagalica organiziranje. 

No formalno obrazovanje odvelo ju je u sasvim drugom smjeru. Uslijedile su godine rada “od 9 do 5”, udaja i dvoje djece, ali i dobrovoljni otkaz i niz godina kod kuće u ulozi majke i kućanice. 

- U tom periodu je suprug često bio poslovno dugo odsutan, pa mi je vještina planiranja i organiziranja vremena bila ogromna prednost. Nisam ni slutila da će mi hobi jednog dana pokucati na vrata u obliku vlastite tvrtke - govori kroz smijeh Tamara. 

Davanjem savjeta do pravog posla

Usluge profesionalnog organiziranja stambenih i uredskih prostora namijenjeno je prije svega ženama koje se žele bolje organizirati i napraviti prioritete kako bi zaživjele život s minimalno stresa i bez kaosa. 

- Danas, nakon mnogo prijatelja i članova obitelji kojima sam pomogla svojim savjetima i radom na raznim manjim i većim projektima, pomažem većinom zaposlenim ženama i majkama koje prepoznaju da im neorganiziranost narušava kvalitetu života i odluče potražiti moj savjet - govori Tamara, koja uza sve ima veliku podršku obitelji, na kojoj im je beskrajno zahvalna.

Radi od ponedjeljka do subote, a srijedom ne radi s klijenticama nego administrativni dio posla. U rujnu je krenula i s tematskim radionicama o organiziranju. 

Organizacija u glavi

- S obzirom na to da radim ono što jako volim, onda mi je organiziranje u mislima većinu vremena. U šetnji, dok kuham ili vozim u grad na kavu s prijateljicama, često smišljam neke poslovne ideje, teme za svoj blog ili što dodati u radionicu da bude još zanimljivija.

Radionice su radnim danima uvijek u večernjim satima, ali to ne doživljavam kao prekovremeni rad nego uživam u druženju s polaznicama - kaže Tamara. Usmena preporuka i lijepa riječ je najbolja reklama koju svaki poduzetnik može poželjeti, kaže, ali posao je nezamisliv bez svih ostalih oblika oglašavanja, prvenstveno bez dobre web stranice. 

- Istovremeno s otvaranjem tvrtke imala sam već i odabrano ime svoje web stranice, kao i tekst i slike kojima ću se predstaviti. Ubrzo sam pokrenula i Facebook stranicu i tamo intenzivno komuniciram sa ženama koje prate moj rad ili su moje bivše klijentice.

Kako usluga postaje poznatija široj javnosti tako stižu i pozivi za različitim oblicima suradnje, za mojim tekstovima, predavanjima i radionicama. Trenutačno sam stručna suradnica časopisa Mama@Beba, a u pripremi su i druge zanimljive suradnje - ističe poduzetna Tamara. 

Radionice

Nakon uspješne serije proljetnih informativnih predavanja za javnost, aktualne su nove radionice o problemima imanja previše stvari i o problemima nedostatka vremena. Tako je u utorak 14. studenog u 19 sati u Zagrebu na rasporedu Radionica “Ne daj hrpi da te iscrpi – kako se bolje organizirati”.  Namijenjena je svima koji se žele bolje organizirati i tako utjecati na kvalitetu života. 

Tržište 'organiziranja'

Tamara kaže da bi bez vlastitih organizacijskih vještina bila izgubljena. 

- Prepoznala sam da nisam jedina s takvim izazovima i da i u Hrvatskoj postoji tržište za onim što na Zapadu nazivaju ‘usluga profesionalnog organiziranja’.

Kad se tome doda i činjenica da se žene često srame tražiti stručnu pomoć, bilo mi je sasvim prirodno da Slagalicu formiram kao uslugu jedne žene drugoj, iz prve ruke i s razumijevanjem koje proizlazi iz mog vlastitog iskustva. Ženama to olakšava odluku da podijele svoje probleme i krenu ih rješavati - kaže Tamara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku