Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pomiješajte voće s ledom i dobit ćete ukusni sorbet

None Foto: na

Sorbet se od priprema zaleđenog voćnog soka i bjelanjaka uz dodatak alkohola. Odlična je zamjena za sladoled, a sadrži manje masti

Još je rimski car Neron miješao led s voćnim sokovima i dobio ono što mi danas nazivamo sorbet. Isprva je sorbet bio osvježavajuće piće, a danas je desert, zahvaljujući brojnim načinima pripreme. Pripravlja se od zaleđenog voća ili voćnog soka i bjelanjaka uz dodatak alkohola. Odlična je zamjena za sladoled jer sadrži manje masti, a ako se pripravlja bez bjelanjka mogu ga jesti i osobe koje izbjegavaju mliječne proizvode. SORBET OD VINA Sastojci: 1/4 l vode, 1/4 l bijelog vina, 125 g šećera, sok od 4 limuna, 2 bjelanjca, malo soli Priprema: Vodu, vino i šećer prokuhajte 10 minuta i dodajte limunov sok. Preko noći ostavite da se zaledi. Napravite snijeg od bjelanjca s malo soli. Dodajte smjesu s limunom, promiješajte i ostavite jedan sat u zamrzivaču. FANTAZIJA OD JAGODA Sastav: 100 g šećera, 200 ml vode, 250 g jagoda, 2 žlice limunova soka, šlag za ukrašavanje Priprema: Od šećera i vode skuhajte sirup te ga ohladite. Jagode usitnite pa ih izmiješajte sa sirupom i limunovim sokom. Stavite u zamrzivač na 3 sata. Tijekom zamrzavanja smjesu promiješajte nekoliko puta.

Komentiraj, znaš da želiš!