Obavijesti

Lifestyle

Komentari 64

Popijte svako jutro čašu tople slane vode - djeluje čudotvorno

Popijte svako jutro čašu tople slane vode - djeluje čudotvorno
1

Ovakav način djelovanja na zdravlje i ljepotu u Indiji prakticiraju od davnih vremena. Čak i znanstvenici priznaju kako takva praksa može imati pozitivan utjecaj na naše tijelo

VIDEO

Jednostavno je - u čašu izvorske vode (2,5 dcl) stavite 2 male žličice organske himalajske soli, dobro promiješajte da se sva sol rastopi. Potom svako jutro stavite jednu žličicu te tekućine u šalicu mlake prokuhane vode i popijte na prazan želudac. Smjesu čuvajte na suhom i mračnom mjestu. Može dugo stajati.

Himalajska sol sadrži 84 esencijalnih minerala i elemenata u tragovima. Ona ima nisku razinu natrija i velik broj elektrolita tako da vrlo učinkovito hidratizira tijelo. Za usporedbu, bijela kuhinjska sol organizam dehidrira.

Ovakav način čišćenja tijela od otrova u Indiji prakticiraju od davnih vremena. Čak i znanstvenici priznaju kako takva praksa može imati pozitivan utjecaj na naše tijelo. Osim što detoksicira tijelo i time ga regenerira, slana voda uravnotežuje šećer u krvi, regulira metabolizam, jača imunitet, balansira hormone, nadomješta elektrolite, pomaže otapanju masnoća pa tako i mršavljenju itd. 

Ayurveda navodi da himalajska sol umiruje, stabilizira emocije i živčani sustav, energizira cijelo tijelo... Himalajska sol otopljena u vodi za stvaranje slane otopine često se naziva "energizirana voda", otkriva portal elephantjournal.com.

Dreamstime

Još neke prednosti ovog napitka:

Potiče probavu

Imate li problema s probavom i patite često od zatvora, posoljena topla voda će vas spasiti. Popijte je svako jutro, a ona će pokrenuti proizvodnju enzima odgovornih za brži rad probavnog trakta i normalizirat će rad probave. 

Ublažava nesanicu

Minerali koji se nalaze u soli umiruju živčani sustav. Tako omogućavaju lakše utonuti u san i kvalitetnije spavanje. Patite li od nesanice, ovaj napitak će to ublažiti.

Dreamstime

Djeluje antibakterijski

Čaša tople slane vode izbacit će iz vašeg tijela suvišne bakterije i toksine koji štete organizmu i rezultiraju bolestima. Također, koža će vam biti čišća i ljepša.

Zdravije kosti

Ovaj napitak navodno pomaže ljudima oboljelima od osteoporoze jer alkali minerala soli blagotvorno utječu na kosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku