Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Popis djelotvornih sastojaka u kremama za svaki tip kože

Popis djelotvornih sastojaka u kremama za svaki tip kože
1

Dermatolozi otkrivaju: Ne bacajte novac na isprobavanje, imate li osjetljivu kožu, izbrišite bore kremom s niacinamidom, a akne umirite kremama s AHA kiselinama

VIDEO

Želite li pomladiti kožu i usporiti starenje, pomoći će vam pripravci koji sadrže hijaluronsku kiselinu, AHA kiseline, peptide, retinoide, antioksidanse, kinetin, hidrokinon i niacinamid, savjetuje dermatologinja Elizabeth Tanzi. 

Hijaluronska kiselina djeluje kao botoks bez igle jer je vrlo moćan ovlaživač. Prirodno se nalazi u koži te je odgovorna za čvrstoću vezivnog tkiva. No s vremenom je ima sve manje, a posljedice su suha koža i bore, kaže dr. Tanzi. Kreme s hijaluronskom kiselinom hidratiziraju kožu te popunjavaju i zaglađuju bore. Laganih su formula te odgovaraju svim tipovima kože, pa i koži sklonoj aknama. Nanosite ih ujutro i navečer nakon umivanja, i to na vlažnu kožu, što će pojačati djelovanje preparata. 

- Za one s osjetljivom kožom i za sve koji imaju probleme s aknama ili rozaceom najbolji su kozmetički preparati s niacinamidom jer taj protuupalni sastojak smiruje kožu - ističe dr. Tanzi. Niacinamid uz to jača i obnavlja vlažnu barijeru kože te hidratizira kožu i omogućuje prirodnu proizvodnju kolagena. 

Moćni sastojak za učinkovitiju noćnu njegu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Retinoidi obnavljaju oštećenja DNK zbog kojih koža izgleda starije, kaže dr. Graf. Kreme s retinoidima rabite noću, a danju lice zaštitite kremom za sunčanje jer taj sastojak može učiniti kožu pojačano osjetljivom na utjecaj sunca. 

Učvršćivanje i njega u jednom

Ovaj hormon rasta na biljnoj bazi potiče proizvodnju kolagena, kaže dr. Tanzi. Kreme s kinetinom preporučuje nanijeti navečer nakon umivanja.  

Rješenje za omražene tamne mrlje i pjegice

Hidrokinon smanjuje proizvodnju melanina te ublažava tragove sunčanih pjega i tamnih mrlja. Kreme s hidrokinonom ne preporučuju se u trudnoći ni za oštećenu kožu jer je mogu dodatno iritirati. Koža postaje osjetljivija na opekline od sunca pa ih kombinirajte s kremama za sunčanje, savjetuje dr. Tanzi.

AHA kiseline su moćan piling te osvježavaju lice

Ženama koje su upotrebljavale losion s 25 posto glikolne, mliječne i limunske kiseline (sve AHA) poboljšala se gustoća kože za 25 posto. Pripravke s AHA kiselinama nanosite jedan ili dva puta na tjedan ili svaki dan ako imate masnu kožu sklonu aknama. 

Stop negativnu utjecaju iz okoliša

Sunce, vjetar i dim te slobodni radikali u tijelu oštećuju kožu te ona postaje sklona upalama. Kako biste spriječili nastanak akni i bora, serum s antioksidansima nanesite nakon umivanja, ali prije hidratantne kreme.

Dok vi spavate, krema ‘pegla’ bore

S godinama vezivno tkivo popušta, koža se opušta i pojavljuju se bore. Peptidi potiču proizvodnju kolagena, a kako bi preparati dali što bolje rezultate, nanosite ih navečer, savjetuje dermatologinja Jeannette Graf. 

Područje oko očiju: Tražite kreme s kofeinom i retinolom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'