Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Poreč je ovaj vikend raj za sve vinoljupce: Počela 26. Vinistra

Poreč je ovaj vikend raj za sve vinoljupce: Počela 26. Vinistra
4

Ova se regionalna i međunarodna izložba vina i ove godine tradicionalno održava u Poreču, a interes za nju stalno raste. Očekuje se tako da će do nedjelje u Poreč doći nekoliko desetaka tisuća gostiju

VIDEO

Najpoznatija izložba vina i vinarske opreme u regiji, porečka Vinistra, u petak je po 26. put otvorila svoja vrata. Svečanost je upriličena ispred sportske dvorane Žatika, a na njoj se okupilo šaroliko društvo: od političara i direktora, preko svjetski poznatih  sommeliera, ali i svih kojima je taj istarski grad poželjno odredište za sklapanje poslova ili uživanje u dobroj kapljici.

Očekuje se kako će do nedjelje porečku dvoranu, u kojoj na Vinistri 140 vinara izlaže svoje proizvode, posjetiti više desetaka tisuća ljudi iz ovog dijela Europe, a vinoljupci će na sajmu s popustom moći kupiti i omiljene brendove istarskih vina, što do ove godine nije bila praksa.

Osim vina i rakija, u ponudi je i odlična hrana, pa će posjetitelji moći uživati u degustacijama, ali i u raznim radionicama i edukacijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vinistra je ove godine na otvorenju ugostila i svečanu gošću, poznatu njemačku sommelierku Paulu Bosch, koja je vodila masterclass pod nazivom 'Istarski vinski biseri s probranim vinima autohtonih istarskih sorti'.

Radionice za najmlađe: 'Učinit ćemo sve da opera ne izumre'
Radionice za najmlađe: 'Učinit ćemo sve da opera ne izumre'

Do nedjelje će se održati i  brojne degustacije vinskih čarobnjaka, a kako se ne bi samo pilo, organizatori su pripremili i mnoštvo istarskih delicija poput bakalara, pršuta, žlomprta i kobasica. .

Ove se godine tradicionalno održava i 'Wine Nights', zabavni program u kojem će Porečani i njihovi gosti moći uživati u posebnoj vinskoj i gastronomskoj ponudi najboljih porečkih restorana i barova, i to kroz tri specifična programa - Wine & Gourmet, Wine & Bar i Wine & Party. 

U večernjim će se satima do nedjelje pod velikim šatorom na rivi održavati koncerti, u kafićima će sve biti podređeno vrhunskim vinima, a restorani će nuditi samo prvoklasna jela.

Martinsku - Novu destinaciju otvara Regius festival
Martinsku - Novu  destinaciju otvara Regius festival

Inače, u petak je baš pred sam početak Vinistre iz Londona stigla i fenomenalna vijest o odličnim uspjesima hrvatskih vinara na godišnjem ocjenjivanju Internationala Wine Challengea. Marino Rossi, vinar iz mjesta Bajkini kod Vižinade, osvojio je zlatnu medalju i National Trophy priznanje za malvaziju Templara 2016, koje je tako postalo najbolje ocijenjeno ovogodišnje hrvatsko vino.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru