Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poreč je ovaj vikend raj za sve vinoljupce: Počela 26. Vinistra

None Foto: Ivan Grgat/24sata 4

Ova se regionalna i međunarodna izložba vina i ove godine tradicionalno održava u Poreču, a interes za nju stalno raste. Očekuje se tako da će do nedjelje u Poreč doći nekoliko desetaka tisuća gostiju

Najpoznatija izložba vina i vinarske opreme u regiji, porečka Vinistra, u petak je po 26. put otvorila svoja vrata. Svečanost je upriličena ispred sportske dvorane Žatika, a na njoj se okupilo šaroliko društvo: od političara i direktora, preko svjetski poznatih  sommeliera, ali i svih kojima je taj istarski grad poželjno odredište za sklapanje poslova ili uživanje u dobroj kapljici.

Očekuje se kako će do nedjelje porečku dvoranu, u kojoj na Vinistri 140 vinara izlaže svoje proizvode, posjetiti više desetaka tisuća ljudi iz ovog dijela Europe, a vinoljupci će na sajmu s popustom moći kupiti i omiljene brendove istarskih vina, što do ove godine nije bila praksa.

Foto: Ivan Grgat/24sata

Osim vina i rakija, u ponudi je i odlična hrana, pa će posjetitelji moći uživati u degustacijama, ali i u raznim radionicama i edukacijama.

Vinistra je ove godine na otvorenju ugostila i svečanu gošću, poznatu njemačku sommelierku Paulu Bosch, koja je vodila masterclass pod nazivom 'Istarski vinski biseri s probranim vinima autohtonih istarskih sorti'.

HNK U ZAGREBU Radionice za najmlađe: 'Učinit ćemo sve da opera ne izumre'

Do nedjelje će se održati i  brojne degustacije vinskih čarobnjaka, a kako se ne bi samo pilo, organizatori su pripremili i mnoštvo istarskih delicija poput bakalara, pršuta, žlomprta i kobasica. .

Foto: Ivan Grgat/24sata

Ove se godine tradicionalno održava i 'Wine Nights', zabavni program u kojem će Porečani i njihovi gosti moći uživati u posebnoj vinskoj i gastronomskoj ponudi najboljih porečkih restorana i barova, i to kroz tri specifična programa - Wine & Gourmet, Wine & Bar i Wine & Party. 

U večernjim će se satima do nedjelje pod velikim šatorom na rivi održavati koncerti, u kafićima će sve biti podređeno vrhunskim vinima, a restorani će nuditi samo prvoklasna jela.

NIKAD BOGATIJI PROGRAM Martinsku - Novu destinaciju otvara Regius festival

Inače, u petak je baš pred sam početak Vinistre iz Londona stigla i fenomenalna vijest o odličnim uspjesima hrvatskih vinara na godišnjem ocjenjivanju Internationala Wine Challengea. Marino Rossi, vinar iz mjesta Bajkini kod Vižinade, osvojio je zlatnu medalju i National Trophy priznanje za malvaziju Templara 2016, koje je tako postalo najbolje ocijenjeno ovogodišnje hrvatsko vino.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Komentari (1)
  • događaj koji se ne propušta:))

    11. 5. 2019,   12:18