Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poruke bližnjima: Preminuli su se javljali kroz intuiciju i snove

None Foto: 123RF

Duše se vraćaju kako bi javile da su dobro i žele da njihovi najmiliji budu sretni pa često komuniciraju smijehom, otkriva Theresa Caputo, svjetski poznati medij

Theresa Caputo, jedan od najpoznatijih medija današnjice, već godinama ima svoj TV show pod nazivom “Long Island Medium“, u kojem gledateljima nastoji objasniti kako se povezuje s duhovima. Pomaže im i da lakše prepoznaju znakove i simbole koje im kao poruku šalju njihove preminule voljene osobe. Danas ima više od 100.000 sljedbenika na Twiteru, dok je na Facebooku prikupila gotovo 3,5 milijuna lajkova.

Njezin najveći dar je njezina urođena sposobnost da komunicira s preminulima, pri čemu i najvećim skepticima u samo nekoliko sekundi izgovori takve detalje koje samo on i pokojnik mogu znati te zbog kojih ostanu potpuno razoružani. Komunikacija s duhovima, kako kaže, nije nešto što je lako prihvatila – godinama se borila s anksioznošću, sve dok nije prošla pet godina rada s iscjeliteljem te prihvatila svoj dar i počela prenositi poruke koje prima.

- Prvo sjećanje seže u vrijeme kad sam imala četiri godine. Probudila bih se i razgovarala s ljudima koji su stajali na rubu mojeg kreveta. Ili bih razgovarala s mojom bakom koja je umrla. Mislila sam da je to normalno. Ali kako sam postajala starija, prijatelji bi govorili da nisam normalna. 

Plakala sam često i govorila mami da se ne osjećam dobro, da ne osjećam kao da pripadam tu gdje jesam - prisjeća se medij i dodaje kako preminuli komuniciraju na svakojake načine. 

- Duhovi se većinu vremena šale. Oni znaju da se njihovi najmiliji osjećaju tužno nakon njihove smrti pa komuniciraju smijehom. To je najbolji način na koji mogu potvrditi da su, bez obzira na to kako su umrli, sad u miru. - otkriva. Na susretima s klijentima Theresa pogađa i najsitnije detalje u životu onih čiju poruku prenosi.

Duhovi se najčešće javljaju u snu, ali njihova se prisutnost može osjetiti  kao energija koja je prisutna dok čitate knjigu. To je uobičajena vrsta posjeta. Ako ste bili vrlo bliski s tom osobom i mogli osjetiti njezinu prisutnost dok je bila živa, to ćete osjetiti i sad, nakon što je iz fizičkog svijeta prešla u svijet duhova. Preminuli se mogu javiti i kroz poznati osjećaj.

Ako osjetite dim cigarete kad nitko ne puši u kući, velike su šanse da vam pokojni djed, koji je jedini pušio, poručuje da je dobro. Duhovi nemaju dar govora, njima je teško stvarati buku, zato najčešće razgovaraju kroz glasove u glavi živih. Uzmite si trenutak i pričekajte da vidite možete li dobiti odgovore na neka pitanja na koja vam samo voljeni pokojnik može odgovoriti.

Duh će možda upaliti ili ugasiti TV, ili ugasiti svjetlo kako bi vam dao do znanja da je uz vas. Kako biste stupili u kontakt s pokojnikom obratite pozornost na simbole, znakove, slučajnosti ili sinkronicitet. 

Otkrijte načine na koje preminuli tješe i šalju poruke iz zagrobnog života

 • Posjet u snu Preminula osoba koja vam ulazi u san često je okružena nekom vrstom svjetla. U snu, dok razgovara s vama ili od vas traži da nekome prenesete poruke, oni obično nude neku vrstu utjehe da su u redu, mirni te da im je na drugoj strani ugodno. 
 • Osjećaj prisutnosti Mnogi ljudi nakon smrti drage osobe neko vrijeme osjećaju njezinu prisutnost. Možda ćete primijetiti neku promjenu u atmosferi ili energiji te strujanju zraka kad su pored vas. Noću možda osjetite da je netko u krevetu pored vas. 
 • Osjećaj dodira Zagrljaj, dodir četke za kosu, osjećaj da vas netko drži za ruku ili blagi dodir na leđima – to su tek neki od utješnih oblika povezanosti s preminulim koji se mogu dogoditi. Najčešće, ovo se događa nekoliko dana nakon smrti.  
 • Osjećaj poznatog Sposobnost da osjetite specifičan miris voljene osobe. To može biti miris dima cigarete ili cigara, parfem, miris omiljenog cvijeća, sapuna ili kuhinje, ako je u pitanju osoba koja je fino kuhala te je povezujete s tim. 
 • Glasovi preminulih Moguće je da čujete glas pokojnika koji govori kroz vas ili iznutra, kroz misli ili riječi koje za vas predstavljaju neku poruku. Najčešći je upravo taj unutarnji glas koji je sličan raspravi koja se događa unutar vašeg uma.  
 • Neočekivani elektricitet Svi imamo energiju i energija teče kroz sve stvari, uključujući električne uređaje. Za one s druge strane zabavno je učiti kako koristiti energiju za komunikaciju, pa mogu manipulirati TV-om, svjetlima ili igračkama. 
 • Zvonjava telefona Nepoznati broj i tišina s druge strane mogu biti znak. Telefon je također povezan sa strujom pa duhovi mogu manipulirati energijom kako bi vas nazvali. Ovaj znak najčešće se događa brzo nakon prelaska osobe na drugi svijet.
 • Simboli i slučajnosti Pokojnici su nestrpljivi i žele da znate da su dio vašeg života, pa se mogu javljati kad to najmanje očekujete. Zato će vam ponekad uputiti znakove koje ćete teško ignorirati. Ključ je u tome da ostanete otvorena uma. 
Komentari (31)
 • vjerujem u to da nas posjete u snu,.. :-) .. ma kako god, samo nek nam se bar ponekad jave ... :-)))

  10. 5. 2016,   21:16
 • nekima je to čudno, nekima nije...

  10. 5. 2016,   20:44
 • Moja pokojna baba mi je znala reči: Kad ja umrem bum ti se javla. Naj me se bojat, pa bumo vidle el se to more. Eto prošlo je 28g. još ništa. Baba ako me sad vidiš ja te pozdravljam.😊😁😂😨

  10. 5. 2016,   19:23
Message