Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poseban uzorak na jajima radi se uz pomoć voska ili fine čipke

Uskrs je nezamisliv bez jaja, a osim jedenja mnogi uživaju u ukrašavanju jaja s obitelji. Ove godine ih 'odjenite' u novo i posebno ruho - dajte im čipkasti uzorak ili ih oblijepite salvetama

Kuhana jaja možete ukrasiti raznobojnim ukrasnim papirnatim vrpcama koje ste prethodno oblikovali u spiralu te motivima sa salveta. 

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Nježno istucite bjelanjak pa njime premažite ljuske kuhanih jaja. Iz šarenih salveta izrežite cvjetove, leptiriće ili druge šarene motive sa salveta. Ljusku jajeta premažite jestivim ljepilom od istučenih bjelanjaka pa ukrase od salveta pažljivo stavite na njih. Pustite da se osuši.

SIMPATIČNO I PRIGODNO Jednostavne ideje za stol koje možete isprobati ovog Uskrsa

Možete i skuhati jaja pa ih omotati komadima čipke od umjetnih vlakana. Nemojte koristiti pamučnu čipku jer se ispod nje boja razlijeva. Dobro zategnite čipku te je fiksirajte gumicom. Jaja 'odjevena' u čipku uronite u prehrambenu boju. Nakon što ih izvadite iz boje, pažljivo skinite čipku. Pustite pisanice da se osuše i premažite ih uljem ili komadićem slanine. 

Čipkasti uzorak na jajima možete stvoriti i pomoću voska. Otopite svijeću pa nečim tankim, primjerice čačkalicom, vosak nanosite na jaja kako bi stvorili kreirani uzorak. Potom uronite jaje u jestivu boju.  Čar je u tome što se boja neće primiti na mjestima gdje je bio vosak.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Komentari (1)
  • Vise nitko ne slavi Isusovo uskrsnuce vec farbanje jaja !

    20. 4. 2019,   14:03