Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Posjetite ga i nećete požaliti: Tokio je najbolji turistički grad

None Foto: Dreamstime

Tokio je za 2019. godinu zauzeo prvo mjesto u kategoriji 'Big City' ili 'Veliki grad', a posjetitelje je osvojio vrhunskom kombinacijom gradskih znamenitosti, krajolika prirode i ukusne hrane

Condé Nast Traveler je Tokio u Japanu proglasio najboljim velikim gradom na svijetu. Condé Nast Traveler provodi godišnju anketu kako bi otkrio koji grad čitatelji smatraju najboljom turističkom destinacijom na svijetu. Ove je godine anketu ispunilo 600.000 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tokijo je za 2019. godinu zauzeo prvo mjesto u kategoriji 'Big City' ili 'Veliki grad', osvojivši čitatelje kombinacijom gradskih znamenitosti, krajolika prirode i ukusne hrane. Na izletu u glavni grad Japana mnogi posjetitelji uživaju u pogledu na grad prema tokijskom zaljevu. U nastavku donosimo samo neke od zanimljivih lokacija u Tokiju koje vrijedi posjetiti.

Jedan od njih je i Odaiba, mali umjetni otok koji ima park, trgovine i zabavne destinacije. Odaiba je najpoznatija po svojoj futurističkoj arhitekturi, poput zgrade Fuji TV ili tokijskog Velikog vidikovca koji nudi zapanjujući pogled na zaljev i kopno.

KAO IZ SNOVA Top 10 prekrasnih plaža svijeta sa najčišćom vodom i prirodom

Dok ste tamo, možete se provozati na Odaibinom šarenom Ferris kotaču. Odaibin Ferris kotač, Daikanransha, visok je skoro 116 metara. Ta visina pruža zadivljujući pogled na Tokio, posebno zato što šarene kabine imaju prozirne prozore.

Tokyo Skytree također pruža zadivljujući pogled na grad. Izgrađen kao toranj za emitiranje, tokijski Skytree je najviši toranj na svijetu, stoji na web stranici Skytree, a visok je 634 metra.

Tokyo Skytree tower | Autor: MAREK SLUSARCZYK Foto: MAREK SLUSARCZYK

Akihabare je gradski trgovački centar. Tamo možete posjetiti robne kuće, trgovine mangi i anima ili kafiće za osvježenje. Mogli biste se izgubiti u bojama zgrada, gledati ljude u kostimima ili čak posjetiti restoran kojeg vodi japanski bend AKB48.

Možete otići u Ulicu Takeshita kako bi obišli modne butike ili lance brze hrane namijenjene zauzetim kupcima. Tinejdžeri se slijevaju u ulicu Takeshita jer ih privlače butici i prodavaonice odjeće koje se redaju po ulici. Ako niste ljubitelj brze hranite otiđite na ramen (klasičnu japansku juhu) ako ste raspoloženi za rezance. Iako je suši najviše popularan u svijetu japanske hrane, ramen je također jednako popularan. U Yokohami postoji čak i Ramen muzej.

Nakon hrane, uputite se na festival cvjetanja trešanja. Cvjetovi trešnje službeno su drvo Tokija od 1984. godine. Svakog proljeća postoje festivali koji slave cvjetanje ružičastih stabala. Drveće trešanja možete vidjeti po cijelom gradu, ali Yoyogi Park je jedno od najboljih mjesta gdje ih možete vidjeti.

Foto: Dreamstime

Iduća zanimljiva lokacija vrijedna posjeta je Sensō-ji, najstariji hram u Tokiju. Sensō-ji je sagrađen 645. godine u čast božici Kannon. Također je uništen u Drugom svjetskom ratu, ali je i obnovljen zahvaljujući donatorima. U hramu se nalazi ogromni plamenik s tamjanom, mali vrtovi i pod-hramovi unutar terena, kao i pogled na Skytree.

Sensō-ji također nudi i pogled na planinu Fuji, što posjetitelje približava prirodi. Planina Fuji nalazi se u Shizuoki u Japanu, ali je toliko velika da je vidljiva iz Tokija. Možete ju vidjeti u cijelom gradu, ali posebno impresivno izgleda sa Sensō-jia.

Foto: Dreastime

Ako žudite za nekom čarolijom, otiđite u tokijski Disneyland. Svaki Disney zabavni park je drugačiji, ali Tokyo Disneyland izgledat će poznato, pogotovo američkim turistima, budući da ima dvorac Pepeljuge poput onog na Floridi ili u Kaliforniji. Park je prepun zabavnih vožnji i Disneyevih likova, a novo širenje na Fantasyland otvorit će se 2020. godine, navodi se u blogu Disney Parks, piše Insider.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (9)
  • I mislim da je najskuplji grad na svijetu ...Ko ode ima da mu jezik do poda bude kad vidi cijene

    21. 10. 2019,   18:07
  • lijep grad dogodine će biti puno turista olimpijada je

    21. 10. 2019,   17:49
  • Rasistički članak koji kao top destinaciju navodi grad sa malo ili nimalo ljudi afričkog porijekla i islamista kao što je, na primjer, Pariz. Osuđujem.

    21. 10. 2019,   18:10