Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Poslovna sanjarica: Otkaz u snu - znak korjenitih promjena

Poslovna sanjarica: Otkaz u snu - znak korjenitih promjena
1

Analizirajući noćne more, možete osvijestiti što vas muči i riješiti problem, a oko 65 posto žena i 43 posto muškaraca budi se u hladnom znoju nakon snova o poslu

VIDEO

Čak 80 posto žena i 60 posto muškaraca izjavilo je da sanjaju o radu, a većina tih snova su noćne more, pokazalo je britansko istraživanje.

- Snovi mogu istaknuti ono što nas muči u svakodnevnom životu te čak i pomoći riješiti emotivne probleme u obitelji, ali i na poslu - kaže Craig Hamilton-Parker, autor knjige “Skriveno značenja snova”. Tezu potvrđuje i psihologinja dr. Joti Samra: 

- Noćne more pomažu u osvješćivanju problema s posla i poručuju vam da biste im trebali posvetiti više pozornosti. No imat ćete ih mnogo manje ako prije spavanja slušate umirujuću glazbu, uživate u mirisnoj kupki i klonite se alkohola, napitaka s kofeinom te cigareta.  

Prije spavanja popijte pola čaše vode, a ujutro ostatak, prof. Robert Strickgold, trik uz koji se lakše sjetite sna

Iako su snovi individualni, stručnjaci su utvrdili da ipak postoji desetak najčešćih snova o poslu. Snovi o nepripremljenosti tako simboliziraju manjak samopozdanja u vlastite poslovne sposobnosti i strah da se ne osramotite pred šefom. A ako sanjate da neprestano kasnite na radno mjesto ili ne stižete napraviti zadatke na vrijeme, zapitajte se je li to doista posao za vas. Snovi vam u tom slučaju poručuju da osjećate kako propuštate mnogo važnije prilike u karijeri i da je sve manje vremena da ih ostvarite.

Šef u snu, strah od autoriteta

Sanjate li seks s kolegom koji vas ne privlači, to može značiti da biste mu htjeli biti sličniji ili surađivati s njim na projektu. No ako u snu vidite šefa, on može simbolizirati vaš nedostatak slobode i kreativnosti na poslu. Bojite li ga se u snu, to označava vaš općeniti strah od autoriteta i kontrole.  

Napredovanje može biti i znak podcjenjivanja

Promaknuće ili povišica u snu znači da su vaše kvalitete i rad prepoznali te da vas šef cijeni. U rjeđim slučajevima takvi snovi su znak da vas podcjenjuju na poslu i želite više pohvala. 

Čovječe, promijeni se

Ako sanjate da ste na poslu, vjerojatno se osjećate tjeskobno zbog trenutačnog projekta na kojem radite. 

Zapisivanjem snova čim se probudite, dobit ćete uvid u ono što vas muči, Craig Hamilton Parker, autor knjige “Skriveno značenje snova”

No podsvijest vam time možda poručuje i da se ne trudite dovoljno ili imate mnogo nedovršena posla te da biste se trebali “trgnuti”. S druge strane, nađete li se u snu na starom poslu, postoji važna lekcija koju ste ondje naučili, a koju trebate primijeniti na novom poslu. A ako ste u snu na “team buildingu” ili stručnoj radionici, bilo bi poželjno da poradite na razvijanju svojih vještina i općenito razmislite što želite od karijere. 

No vidite li sebe u snu kako tražite posao, vjerojatno se osjećate neispunjeno i frustrirano zbog cjelukupnoga životnog statusa. Prijavljujete li se u snu na više oglasa, nedostaje vam jasan pravac u životu. Ali ako vidite nekoga drugog na razgovoru za posao, on vjerojatno u stvarnosti žarko želi vaš savjet. No imate li noćnu moru u kojoj vas netko proganja na poslu, podsvijest vam poručuje da je ugrožen cilj koji želite postići.

Dizalo - strah od nazadovanja

Imate li noćnu moru u kojoj ostanete zaglavljeni u dizalu u zgradi u kojoj radite ili se on kreće presporo, ona predstavlja vaš strah od nemogućnosti napredovanja na poslu. A sanjate li da se vozite prema radnome mjestu i automobil vrluda, zapravo vas muči nedostatak kontrole nad poslom, ali i životom.  

Kvar telefona - loša komunikacija

Sanjate li da vam na poslu ne rade računalo, telefon, printer ili bilo koji drugi uređaj, taj san predstavlja “kvar” u privatnom životu, odnosno nešto nije onako kako biste vi željeli. Primjerice, ako vam u snu ne radi telefon, vjerojatno se mučite u komunikaciji s kolegama ili članovima obitelji. 

Otkaz - velika promjena

Snovi o dobivanju otkaza mogu reflektirati vaš stvaran strah od gubitka posla. No može i označavati neku veliku životnu promjenu nad kojom nemate nikakvu kontrolu. Također, takvi snovi mogu simbolizirati da vas kolege ili životni partner dovoljno ne podupiru. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara