Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Posvojila odraslog pacijenta s autizmom da dobije novo srce

Suosjećajna medicinska sestra spasila je život čovjeku kojeg je upoznala samo dva dana prije te pokazala što znači pomoći bližnjem u nevolji. Medijima je rekla da nije dvojila što učiniti

Lori Wood (57) medicinska je sestra i radi u Jedinici za intenzivnu njegu u bolnici Piedmont Newnan u Georgiji, piše Goodnewsnetwork.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jonathana Pinkarda (27) upoznala je prosincu 2018. godine kada je došao kao pacijent na njezin odjel. Očajnički je trebao transplantaciju srca, no baka mu je preminula prije nekoliko godina, a majka je bila na rehabilitaciji. Nije imao zakonskog skrbnika koji bi zatražio da ga stave na listu za transplantaciju.

Budući da na tisuće pacijenata tijekom godine čekaju transplantaciju, liječnici i sustav žele se osigurati kako će primatelji organa imati stabilan sustav potpore nakon operacije te kako će imati tko brinuti o takvim pacijentima.

Željko Hladika/24sata TUŽNA PRIČA Ima tri mame: Posvojila ga, a kad je oboljela, morala ga dati

Pinkarda su mjesecima u kritičnom stanju dovozili u bolnicu te ga otpuštali nakon što se stabilizirao, ali nije bilo šanse da će u skorije vrijeme dobiti novo srce. Usto, kako nije po izlasku iz bolnice imao kamo, često je spavao u prihvatilištu za beskućnike. Situacija se promijenila kad je upoznao medicinsku sestru Lori Wood.

Oboje vole nogomet, pa su se povezali razgovarajući o sportu. Lori je uskoro otkrila s kojim se životnim okolnostima bori njezin pacijent i tada je bila sigurna da mu mora nekako pomoći. Samo dva dana nakon što su se upoznali, ponudila se da će ga posvojiti i na taj mu način postati zakonska skrbnica kako bi mogao dospjeti na listu za transplantaciju. On je oduševljeno prihvatio njezinu ponudu. Pinkard je u kolovozu konačno dobio novo srce.

Operacija je bila uspješna, a Woodovu je počeo od milja nazivati majkom. Ona je ta koja je nakon operacije preuzela brigu o lijekovima koje mora piti, a čak ga je počela učiti i neke osnovne vještine kako bi jednog dana mogao samostalno živjeti. Kad su iz Piedmont Healthcarea pitali Woodovu zašto je odlučila posvojiti Pinkarta, odgovor je bio jednostavan.

- Kad ste medicinska sestra, želite pomoći ljudima i popraviti ih, no to je ponekad vrlo frustrirajuće. U nekom trenutku Bog postavlja u vaš život razne ljude i situacije, a vi imate mogućnost učiniti nešto u vezi toga. Čini mi se da u ovoj situaciji nije bilo mogućnosti izbora. Nisam se premišljala oko toga. On je jednostavno morao doći kući sa mnom, kazala je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokrenula je i kampanju na GoFundMe platformi kako bi skupila novac za njegove medicinske troškove i lijekove.

DOSELILA SE U NJEN GRAD Skupa ju odgajaju: Upoznale se u avionu i posvojila njenu bebu

- Htio bih vam prije svega u ime moje skrbnice i mame gđe. Lori, a zatim i u svoje ime zahvaliti na molitvama i potpori koju ste nam pružili, kao i na donacijama koje su do sad bile nalik Božjem čudu. Zahvalni smo vam na svemu, napisao je ispod njezina apela na GoFundMe.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (10)
  • Nije mu samo dala šansu za novi život, nego je tim posvajanjem svjesno uzela brigu za jednu osobu s posebnim potrebama. Kad to učini osoba koja nije biološka majka...ja to zovem čistom ljubavlju, humanost u primarnom obliku....Veliko poštovanje i bravo! :)

    9. 11. 2019,   12:06
  • Ovo je prekrasna priča. Bogu hvala što je stvorio ovu divnu ženu.. ❤❤

    9. 11. 2019,   10:16
  • Zanimljivo je da u ovako lijepoj priči ima onih kojima mašta ide predaleko.Tužno.

    9. 11. 2019,   13:37