Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Povećanje penisa: Jedino što funkcionira - vakumska pumpa

None Foto: Pixsell

Uz vakuumske naprave penis može narasti do 3 cm u opuštenom stanju i 1,70 cm u erekciji, operacije riskiraju brojne komplikacije, no ženama dužina nije bitna

Kirurške metode povećanja penisa su opasne i imaju neprihvatljivo visoku stopu komplikacija, no naprave koje djeluju na principu vučne sile pokazale su se učinkovitima, pokazala je studija Sveučilišta Turin. Ugledni talijanski urolozi, Marco Ordera i Paolo Gontero, analizirali su 10 prijašnjih istraživanja na tu temu te otkrili koje metode povećanja penisa doista funkcioniraju. Redovito korištenje naprava na principu vučne sile tijekom šest mjeseci mogu penis u prosjeku produljiti za oko 2,03 cm u opuštenom stanju, i  1,70 cm u erekciji. Ali liječnici  naglašavaju da se vakumska pumpa ne smije koristiti dulje od 20 do 30 minuta na dan, jer bi s vremenom mogla oštetiti tkivo penisa.

Prsten za povećanje koji se postavlja na korijen penisa prvenstveno pomaže u održavanju erekcije, no što se tiče samog povećanja, Ordera i Gontero navode kako su rezultati kontradiktorni pa je nemoguće dati ocjenu te metode.

Bez obzira koja se tehnika koristi, sam obujam penisa ostaje nepromijenjen. Istraživači ističu kako većina muškaraca koji traže tretman zapravo spadaju u prosjek što se tiče veličine njihova uda. Brojna istraživanja pokazuju kako većina žena smatra da je za seksualno zadovoljstvo važniji opseg tj. obujam ili debljina penisa, nego njegova dužina.

Psiholozi tvrde kako je do nerealnih očekivanja i želja muškaraca za većim penisom došlo zbog razvoja porno industrije, koja njima, kao i ženama, postavlja visoke standarde koje nemaju veze s prosječnim ljudskim izgledom i mjerama.

Komentari (18)
  • Slazem se sa zadnjim komentarom u clanku. znaci pusenje djeluje kao vakum pumpa... curke, nista nam ne preostaje nego da im produzimo ponos, ustedimo pare nima, a sebe usrecimo..:)))

    27. 4. 2011,   18:09
  • Upravo već nekoliko mjeseci koristim pumpu za penis (ne onu na zrak, već na vodu koja se koristi u kadi ili ispod tuša) i za sada mi to ima smisla jer sam prije imao samo 15 cm u erekciji a sada sam došao na 16,2 cm. Uz pumpu još koristim i kapsule za povećanje penisa jer nisam htio stvar prepustiti slučaju. Prateći promjene u dužini mogu penisa primjetio sam i razliku u debljini penisa. Na operacije se nikada ne bi odlučio jer previše volim svoj penis i ne bih želio da mi ga netko reže ili sl. Toplo preporučam svima korištenje pumpe za penis i kapsula za povećanje penisa.

    5. 1. 2014,   07:39
  • Da li mi možeš reći koju to pumpu za povećanje penisa koristiš? Ima neki Aquaman i Bathmate pa me zanima koju ti imaš? I ako nije problem da napišeš koje su to kapsule za povećanje penisa u pitanju? Hvala unaprijed. Možeš mi poslati i na privat samo mi javi molim te, baš imam problem sa time a nemam novaca na bacanje.

    6. 1. 2014,   17:27