Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Povežite se s prirodom na 5 jednostavnih načina

Povežite se s prirodom na 5 jednostavnih načina
1

Priroda je dio našeg života. Određuje koju odjeću ćemo nositi, u koje doba dana ćemo spavati, koju hranu ćemo jesti

VIDEO

Baš kao i priroda čiji smo dio, sastavljeni smo od elemenata vode, zemlje, vatre, prostora i zraka. U ravnoteži smo ako su naši unutarnji elementi u skladu s vanjskima.

No živeći u umjetnom okruženju uredskih prostora s neprestano reguliranim atmosferskim uvjetima, svježom vodom, voćem i povrćem dostupnima od 0-24, prije ili kasnije osjetimo isključenost iz prirodnih ritmova.

Evo 5 jednostavnih načina kako se povezati s prirodom:

1. Jedite rukama (odnosno prstima)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neka hrana zaista ima bolji okus kad se jede prstima te pruža zanimljivo taktilno iskustvo. Naše ruke su naš prvi dodir s hranom koju jedemo. Svaki naš prst je nastavak jednog od pet elemenata pa tako elementi našeg tijela prepoznaju elemente naše hrane, čak i prije nego što su stigli do usta. Iako se u nekim dijelovima svijeta i dalje određena hrana jede prstima, u zapadnom dijelu svijeta ovaj se čin smatra nepristojnim. No uvijek možete biti nepristojni i jesti sa svih svojih pet prstiju u svoja četiri zida.

2. Hodajte bosi

Odbacite cipele i kada god je to moguće – uzemljite se. Samo nekoliko bosonogih minuta provedenih na travi donosi doslovnu i opipljivu vezu sa zemljom.

3. Dodirnite zemlju

Svaki od naših pet prstiju predstavlja jedan od pet elemenata, stoga, uronite ih u zemlju i uspostavite vezu. Ide li vam od ruke ili vas posebno interesira, uvijek se možete početi baviti vrtlarenjem. Balkon i vrt će cvjetati, a i vi zajedno s njima.

4. Zagrlite drvo

Zvuči čudno, ali djeluje. Za samo nekoliko minuta, smirujuća energija drveta prelazi na čovjeka i čini ga spokojnim neko vrijeme. Za mentalnu ravnotežu – zagrlite drvo.

5. Kada god imate priliku, izađite na sunce

S ovim izvorom života, duboko smo povezani, a uživanje u njegovim toplim zrakama oživljava naše unutarnje sunce. Samo nekoliko minuta dnevno dovoljno je za produkciju vitamina D i otpuštanje hormona serotonina te onaj zdravi unutarnji i vanjski sjaj. Ravnoteža je ključ svega– imate li osjetljivu kožu, pravilno se zaštitite.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju