Ako je jabuka prvo što vidite u vašem hladnjaku, veća je vjerojatnost da ćete je pojesti za večeru, nego da se nalazi na dnu, iza hrpe gotovih jela, otkriva studija
Pozicija hrane u kuhinji je bitna: Jedemo prvo što vidimo
Tri puta je veća vjerojatnost da će ljudi pojesti prvu stvar koju vide u hladnjaku nego šestu, otkriva studija Sveučilišta Cornell New York provedena na 200 ispitanika. Ako je zdrava salata prvo što vidite u vašem hladnjaku, veća je vjerojatnost da ćete je pojesti za večeru, nego da se nalazi na dnu, iza hrpe gotovih jela, tvrde stručnjaci.
- Mjesto na kojem je hrana pohranjena ima veliki utjecaj na čovjeka. Ljudi su skloni hrani koju odmah vide. Ako stavite zdravu hranu ispred nezdrave, najvjerojatnije ćete posegnuti upravom za zdravom. Manje je vjerojatno da ćete jesti petu ili desetu namirnicu koju vidite dok dođete kući umorni od posla - tvrdi voditelj istraživanja Brian Wansink.
U kuhinji je najbolje staviti zatvorene ormariće, zato jer ne možete odmah vidjeti što sadrže, osobito dok su grickalice u pitanju, koje ne zahtijevaju pripremu, dodaje.