Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poziv na šetnju Bundekom za oboljele od multiple skleroze

None Foto: Facebook

Akcijom"Hodaj za MS" obilježit će se svjetski Dan multiple skleroze, po uzoru na slične akcije organizirane u svijetu, od koje u Hrvatskoj boluje gotovo 6000 ljudi

Prvi hrvatski MS WALK - Hodaj za MS, organiziran je u sklopu obilježavanja svjetskog Dana multiple skleroze, od koje u Hrvatskoj boluje gotovo 6000 osoba. Ovaj događaj napravljen je po uzore na slične akcije u svijetu, a inicirala ga je grupa oboljelih okupljena na društvenim mrežama s ciljem senzibiliziranja javnosti na probleme oboljelih od ove autoimune bolesti. 

Hodaj za MS prvi je u nizu događanja koji inicijatori akcije pokreću s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za istraživanje multiple skleroze u Hrvatskoj. Oboljeli od MS-a u cijelom svijetu organiziraju razne kampanje i događanja na kojima se prikupljaju sredstva za istraživanje MS-a, od koje u svijetu boluje gotovo 2,5 milijuna ljudi. 

Krajnji cilj i poruka oboljelih kroz sva događanja je ista – PRONAĐITE LIJEK. Svi zainteresirani trebaju doći na Bundek u srijedu 27. svibnja u 17,00 sati (kod drvenog mosta). 

Komentari (1)
  • Recite mi jeli hrvatsko drustvo normalno, humano ili je taj prokleti tito sve unistio? Niti jedan komentar, suosjecanje, NISTA. Nosite stafetu, neka vas ona hrani i odgaja, bolje niste ni zasluzili.

    25. 5. 2015,   20:57