Iako je odlazak na romantičnu večeru olakšanje, pogotovo za onog tko stalno kuha, slavnih kuhar ističe da tada nećete dobiti najbolju moguću uslugu zbog jednostavnih razloga
Poznati chef: Ovo je najgori dan za ići na večeru u restoran
U danima najvećih gužvi u restoranima, poput Valentinova ili vikenda, kuharima je teško pripremiti hranu najbolje što znaju zbog brzine i previše posla. Tada u svoje kulinarsko umijeće ne mogu unijeti svu ljubav, pažnju i trud kao što to rade kada gužve nema, objasnio je poznati britanski chef Gordon Ramsay.
Posted by Gordon Ramsay on 28. siječnja 2018
Prema njegovom mišljenju, za Valentinovo je daleko romantičnije ostati doma i skuhati nešto, piše Reader's Digest.
- Valentinovo je najgori dan u godini za odlazak u restoran. Kad su kuhinje pretrpane narudžbama nećete osjetiti istinsku atmosferu u restoranu. Za Valentinovo bi trebali kuhati sami. Što je romantičnije od hrane koju ste sami pripremili za svojeg partnera poslužene uz bocu finog vina - objašnjava ovaj virtuoz u kuhinji.
Prema američkom Nacionalnom udruženju restorana, čak 25 posto Amerikanaca za Valentinovo odlazi u restorane.