Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Poznati fotograf savjetuje kako uvijek dobro ispasti na fotkama

Poznati fotograf savjetuje kako uvijek dobro ispasti na fotkama

Ključ dobre fotografije je u pozi koja naglašava vaše atribute. Naučite pravu pozu za svoj oblik lica. Na taj način ćete se uvijek ponositi svojim fotografijama, a nećete ovisiti o šminki ili filterima

VIDEO

John Godwin, poznati fotograf zvijezda, podijelio je tajne svog zanata kako bi sve žene, bez obzira na oblik lica, uvijek lijepo izgledale na fotografijama.

- Ključ dobre fotografije je u pozi koja naglašava vaše atribute. Naučite pravu pozu za svoj oblik lica, bilo da je kvadratno, ovalno, srcoliko ili okruglo. Na taj način ćete se uvijek ponositi svojim fotografijama, a nećete ovisiti o šminki ili filterima - objašnjava Godwin. 

- Prvo biste trebali biste otkriti svoju 'najbolju' stranu - to je nešto čega su sve poznate osobe i modeli svjesni. Svatko od nas ima jednu stranu koja izgleda bolje od druge. Da biste pronašli svoje 'dobru stranu', jednostavno okrenite lice malo lijevo i snimite fotografiju, a zatim ponovite dok gledate udesno. Ona strana koja izgleda bolje bi trebala biti najbliže kameri - kaže Godwin za Daily Mail.

Ovako izgledaju savršeni žena i muškarac - spojili lica slavnih
Ovako izgledaju savršeni žena i muškarac - spojili lica slavnih

Druga bitna stvar je osvjetljenje.

- Kad svjetlost obasja vaše lice, dobivena slika će uvijek biti laskava, budući da svjetlost izglađuje problematična područja poput bora. Meko svjetlo koje dolazi iz pravca fotoaparata je najbolje, stoga neka fotograf stoji između vas i sunca ili glavnog izvora svjetlosti - dodaje.

Kvadratno lice - Trik je u naglašavanju krivina

Jeste li to vi? Čelo, jagodice i čeljust su otprilike jednake širine, a lice vam nije duže od ukupne širine lica.

Nemojte: Pozirati okrenuti prema kameri, pogotovo sa spuštenom bradom jer će to naglasiti kvadratni oblik lica.

Napravite sljedeće: Smanjite 'kvadratnost' svoje poze - ne samo u licu, već i tijelom. Lagano se zaokrenite prema svojoj boljoj strani i par centimetara spustite glavu kako bi se oblike glave činio dijamantnim. Pod ovim kutem osmijeh će podići obraze što će licu dati laganu zakrivljenost. 

Srcoliko lice - Okrenite se prema kameri

Jeste li to vi? Imate špičastu bradu i čelo vam je najširi dio lica.

Nemojte: Okretanje u stranu i spuštanje glave će zamagliti bradu i dati dojam slabe brade. Ljudi sa srcolikim oblikom lica su jedini koji bi se trebali fotografirati okrenuti direktno prema kameri jer će tako najviše naglasiti svoje crte lica.

Napravite sljedeće: Nasmijte se, to vam podiže obraze. Glavu lagano zabacite unatrag i gledajte ravno u fotoaparat. Tako ćete naglasiti lijepo definiranu čeljust.

Ovalno lice - Nagnite glavu unatrag

Jeste li to vi? Širina čela, jagodica i brade je jednaka, a lice vam je izduženo. 

Nemojte: Ne gledajte direktno u fotoaparat i ne spuštajte glavu jer će tako u prvi plan doći čelo, koje će se još vizualno povećati. Spuštanjem brade samo ćete produžiti već duguljasto lice - savjetuje Godwin.

Najčešći mitovi o ljepoti: Ne, od šišanja kosa ne raste brže...
Najčešći mitovi o ljepoti: Ne, od šišanja kosa ne raste brže...

Napravite sljedeće: Lagano zaokrenite cijelo tijelo, a s njim i glavu, na svoju 'dobru stranu' te podignite bradu kako bi inače duguljasto lice 'zaokružili'. Nagnite glavu malo u stranu kako bi vam se brada usmjerila prema fotoaparatu.

- U ovoj pozi čini se kao da je brada bolje definirana, a čelo se optički skrati - objašnjava Godwin. 

Okruglo lice - Spustite bradu 

Jeste li to vi? Jagodice su vam šire od čela i brade, a čeljust nikako nije naglašena. Lice vam je jednako široko koliko i dugo. 

Nemojte: Okruglo lice može postati plosnato ako ste licem i tijelom okrenuti direktno prema fotografu.

Napravite sljedeće: Okrenite lagano tijelo u na 'bolju stranu' i na istu stranu lagano nagnite glavu. Široki osmijeh će dodati volumena obrazima, koji će ispupčeni razbiti okruglu liniju lica.

VIDI OVO! 20 jesenski odjevnih predmeta koji će vam poboljšati stil, a pola ih sigurno već imate u svom ormaru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'