Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poznati slovenski burger bar Lars&Sven otvorio se i kod nas

None Foto: Promo 14

Slovenski burger bar Lars&Sven sada se otvorio i kod nas, u zagrebačkom Branimir centru koji se može podičiti i novim food hallom. Od starta su krenuli i s humanitarnim radom

Četiri godine proglašavani su najboljim burgerima u Sloveniji. Ima četiri lokala u susjednoj zemlji, te jedan 'pokretni', odnosno food truck. Od ovoga tjedna svoje burgere imat će i u Zagrebu, u Branimir centru u sklopu mingle malla. Na otvorenju su bili i dva brata po kojima se i zove ovaj lanac restorana Lars (8) i Sven (11). Iako u ponudi ima jela koja se zovu po njima, oni ih ne preferiraju.

Foto: Rene Karaman

- Neću jest burger Sven, više volim pileće štapiće - rekao je Lars, a brat je dodao kako on više voli sendvič s ramsteakom.

Foto: Rene Karaman

Već od starta su krenuli i s humanitarnim radom 'Donirajmo lokalno'. Isti program počinje se provoditi i u Zagrebu. Svaka dva mjeseca će se odabirati prijavljeni kandidati, a sami posjetitelji odlučuju koji će kandidat osvojiti koju od donacija ubacivanjem žetona pri kupnji hrane. Prvi zagrebački kandidati su: Domagoj Jakopović Ribafish za svoj projekt 'RokOtok', udruga 'Smiješak za sve' za edukaciju teta i stričeka pričalica te Toni Bošnjaković za odlazak na Svjetski skijaški kup.

Foto: Rene Karaman

U Ljubljani su uspostavili suradnju s Centrom za osobe s posebnim potrebama Janez Levc. Štićenici Centra rade u pekarnici “Janez dela”, ručno pripremaju sva peciva bez konzervansa i aditiva za ovaj burger bar te za svoj rad primaju plaću. Isto tako, tri štićenika s posebnim potrebama Lars&Sven je zaposlio u svojim burger barovima.

Foto: Rene Karaman

- Vidimo koliko je važno pokazati osobama s posebnim potrebama da su dragocjeni i važni članovi našeg društva. Nadamo se da ćemo uspjeti ovako nešto pokrenuti i u Hrvatskoj - napomenuo je Primož Novak, vlasnik 'Lars&Svena'.

Foto: Rene Karaman

U zagrebačkom Branimir centru uz burger bar Lars&Sven otvoren je cijeli food hall. Uz njih rade i Biberon Cakes slastičarnica te dva azijska fast fooda, Umami i sushi shop Manga.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (1)
  • Slovencice jesi probala?😁

    6. 12. 2019,   12:52