Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pozvala me u goste, pa mi je naplatila smještaj 6600 kuna'

Jedna žena je ostala 'duboko uzrujana i šokirana' kad joj je prijateljica poslala ogroman račun na kojem joj je naplatila smještaj za nadolazeći posjet i ostanak u njezinu domu pet noći

U objavi na Mumsnetu, šokirana mama je otkrila da njezina stara prijateljica živi u južnoj Italiji i da su se dogovorile da cijela njezina obitelj ode u posjet. Planirali su ostati u njezinoj kući pet dana, a mama je očekivala da će uskočiti i pomoći dok je tamo - ali nije očekivala da će joj prijateljica naplatiti naknadu za smještaj.

Foto: Dreamstime

- Dogovorila sam se sa starom prijateljicom i kumom mojih kćeri da u siječnju posjetimo nju i njezina muža koji žive na jugu Italije s dvoje djece. Boravimo pet noći. Danas smo razgovarale kako bi donijele konačan dogovor, a ona je zatražila da joj platimo 6600 kuna za boravak plus hranu. Šokirana sam i duboko uzrujana jer mi to izgleda tako bezosjećajno i komercijalno, a ne kao posjet prijateljima koji smo očekivali, plus ne možemo si to priuštiti - napisala je u objavi.

Kaže da bi rado platila 825 kuna po osobi plus hranu, ali dvostruka cifra se čini pretjerana. Pitala se treba li otkazati putovanje, ali njezina kći je tako uzbuđena.

BILA JE U 196 ZEMALJA Nova rekorderka: Proputovala je svijet, a ima samo 21 godinu

- Odsjedamo u njihovoj kući, ne u gostinjskoj kući ili u odvojenom stanu. Trebala sam to razjasniti na početku, ali nisam to očekivala pet dana prije odlaska. Uvijek sam govorila da sam sretna što mogu doprinijeti i nismo tražili džabe, ali... !!!!"

Drugi roditelji su podijeljeni oko toga tko je u ovom slučaju u krivu.

Fotolia BOLJE JE OTIĆI SAM S ovakvim ljudima nemojte ići na odmor, sve će upropastiti

Jedna žena u komentaru je napisala: 'Četiri osobe odsjedaju u njezinom domu pet dana? Mislim da ti pokušava reći da to ne želi.'

- Nečuveno je naplatiti gostima ostanak. Naprosto užasno. Cijela situacije me tjera da vas žalim - pisalo je u drugom komentaru.

PRIPREMITE SE ZA PUTOVANJE Evo kako vam se godišnji neće pretvoriti u pravu noćnu moru

Treći je komentirao kako je to nevjerojatno i da bi on bio jako uznemiren. Dodaje i da nikada ne bi ni pomislio naplatiti posjet prijateljima, pogotovo jer su oni ti koji plaćaju putovanje i ostalo.

- Živim u inozemstvu i uvijek sam sretan kada posjetitelji doprinesu u kupnji hrane/pića, ali se od njih to ne očekuje i nikad im ne bi naplatio smještaj - zaključio je četvrti.

NAJBOLJI HOROSKOPSKI PAROVI: Ovi znakovi si savršeno pašu u vezi

Komentari (140)
  • Uzmeš apartman kod susjede i praviš se mrtva, hladna. Lijepo posjetiš kumove ali boraviš kod njene susjede pa će vidjet na kome će zarađivat.

    29. 6. 2019,   13:32
  • Zapravo ne zeli da dodete

    29. 6. 2019,   13:31
  • Imaš "krasne" "prijatelje"....... Bilo bi zanimljivo znati što tebi znači pojam prijatelj i znaš li uopće prepoznati tko ti je stvarno prijatelj?

    29. 6. 2019,   13:22