Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prašina se neće sakupljati na namještaju - uz ovaj super trik

None Foto: Dreamstime

Čini li vam se često kao da je brisanje prašine uzaludno trošenje vremena, jer čim se maknete - ona se na namještaj ponovo počinje taložiti? Ne mora biti tako!

Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne sakuplja toliko brzo - premažite ga smjesom jabučnog octa i glicerina. 

Potrebni sastojci:

 • 1 litra vode
 • 1 žlica jabučnog octa
 • 1 žlica glicerina

Postupak:

Dobro pomiješajte vodu, jabučni ocat i glicerin. Tekućinu nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine.

Još nekoliko savjeta:

Ne koristite perušku za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovito čistite grijalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer se tamo mogu skrivati velike količine prašine koja će izletjeti čim ih uključite. 

Također, izbjegavajte brisanje prašine "na suho"  jer, kao i kod peruške, prašina će se samo razletjeti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.

Ne zaboravite voditi brigu i o usisavaču, odnosno redovito mijenjajte filter - inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti zrakom.

Komentari (86)
 • samo san zbog slike otvoria članak

  9. 10. 2016,   17:06
 • Najvise prasine stvara raskliman pod (parket), kineska posteljina i jeftine sinteticke stvari . Samo se toga rijesite

  9. 10. 2016,   15:03
 • nego gdje će ta prašina? labdit će u zraku ili je neće uopće biti?

  9. 10. 2016,   15:07