Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šećer na kraju - Boris Pavlin vratio glamur na velika vrata

None Foto: Pixsell 45

U stilu zlatnog doba Hollywooda Boris Pavlin je završio treću večer Cro A Porter inače prožetu jarkim printevima, rokerskim stilom i naglašenom ženstvenošću

Treća večer na oduševljenje svih ljubitelja mode započela je revijom modnog dvojca ELFS iza kojeg se kriju Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić. Modeli su reviju otvorili plesom čiju je koreografiju napravila bivša plesačica Tine Turner, Ivona Brnelić. 

Mladi su dizajneri predstavili veselu kolekciju u stilu 80-ih s aplikacijama tropskog voća i Kipa slobode na haljinama i torbicama. Prevladavaju ružičaste, žute i zelene nijanse, sjajni materijal, patentni zatvarači, remenje s leptirićima i mašnice u kosi. Urbani šik proteže se na i na mušku kolekciju kojom dominira nonšalantni stil, poderane traperice u kombinaciji s majicama s natpisima. Ni ova revija nije prošla bez Jelene Rozge, ELFS-ove muze. 

- Inspiracija nam je bila zabava pa zato toliko veselih boja. Pravo jedno ležerno izdanje za ljetne dane - objašnjava modni dvojac. 

Nakon vesele kolekcije ELFS-a uslijedila je revija BiteMyStyle Zorana Argovića koju je nosila i Ella Dvornik. U pomalo rokerskom štihu isprepliću se dnevni i večernji look. "Neboje" crna i bijela kombiniraju se s psihodeličnim jarkim nijansama i neobičnim printevima. Dizajner se poigrava miješanjem lepršave i krute forme. 

Kolekcija Monike Sablić "Providenca" inspirirana glazbom sastava Madre Badessa otkrila je pravu dalmatinsku ženu, istovremeno ranjivu i snažnu. Lepršavi materijali naglašavaju svu ljepotu ženskog tijela i otkrivaju prikriveni seksepil. Prevladavaju tipične ljetne boje, bijela, zlatna, bež i žuta, a od materijala svila, organdi i čipka. Revija je završila naslovnom pjesmom "Samo ljubav ostaje" iz popularne serije "Larin izbor" u live izvedbi Marka Pecotića te klecanjem peta. 

Prošlogodišnja debitantica Borna Rajić predstavila je kolekciju "Aloha zimskom mrazu" pod imenom Borna Rajić et Fils. Dominira cvjetni havajski print u kombinaciji s jednostavnim linijama. Određeni retro prizvuk daju egzotični uzorci na pamučnim tkaninama i krzneni ovratnici. Pažnju privlače i neobične instalacije u obliku balona.

Nakon Borne Rajić uslijedila je i zadnja revija Borisa Pavlina. Pavlin, inače sinonim za eleganciju, ženstvenost i gracioznost slavi žensku ljepotu. Prevladavaju profinjene siluete 50-ih i 60-ih godina u stilu Holly Golightly iz filma "Doručak kod Tiffanyja". Glamurozno izdanje večernjih haljina punih šljokica na trenutak nas je vratilo u zlatno doba Hollywooda. 

Ni ove večeri zvijezde nisu izostale. Revije su budno pratile Lana Klingor, Nenad Korkut, Edita Misirić, Leona Paraminski i Ines Preindl.              

Druga večer na putu oko svijeta

Treće večeri Cro A Portera na pisti nas očekuju kolekcije modnog dizajna Elfs, BiteMyStyle by Zoran Aragović, prošlogodišnje debitantice Monike Sablić, Borna & Flis dizajnerice Borne Rajć i Borisa Pavlina. Otvorenje treće večeri je u 20 sati u prostoru šoping centra Westgate, a sve revije možete izravno pratiti preko live streama na portalu 24sata. 

Pročitajte kako je bilo na prvoj i drugoj večeri

Ovaj modni event traje od 21. do 24. ožujka, a osim u srijedu, sve ostale revije počinjat će u 20 sati. Ostanite s nama i na 24sata.hr pratite najnovije modne kreacije hrvatskih dizajnera.  

Ove sezone Cro A Porter još jednom preispituje utjecaj mode na umjetnost i raskrinkava koliziju između tih svjetova, pišu u svojoj najavi. Za ovu sezonu udružili su se s Kućom za ljude i umjetnost LAUBA, a u zajedničkom projektu predstavit će presjek alternativne modne umjetnosti te umjetničke ekspresije domaćih autora. Zato organizatori ovaj event unaprijed zovu modno-umjetničkim okršajem.

Komentari (10)
  • haha daj stvarno ima neko ko gleda prijenos revije, ovi sa 24 sata umislili da je to ka i utakmica

    23. 3. 2012,   20:08
  • Pratio bi , ako će se ona baba Vuica opet bacati na glavu ?

    23. 3. 2012,   15:41
  • Gledam..Boris Pavlin -apsolutno predivno, Monika Sablić-više nego solidno, ovo drugo nešto manje-nešto više, al ova Borna Rajić, u u p.m., tko je njoj dao da se iživljava na manekenkama i izmasakrira pojam odjeće uopće?! Ah, da, lova...sve jasno.Slijepci bi možda bili impresionirani, ali to je zaista veliko možda.

    24. 3. 2012,   08:14