Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Prava ili fejk: Kako prepoznati da vaša šminka nije original?

Prava ili fejk: Kako prepoznati da vaša šminka nije original?
1

Što je brend popularniji, to je veća šansa da će imati svoju lažnu varijantu, a nicanje online destinacija, poput gljiva nakon kiše, ovom trendu daje vjetar u leđa. Evo na što obratiti pažnju

VIDEO

Iako je borba protiv fejkova konstantna, a primjer je najnovija zapljena šminke vrijedne 300.000 američkih dolara u Los Angelesu, činjenica je da i kupci sami moraju biti svjesni da je samo original vrijedan tih novaca. Naime, nije u pitanju samo lova, već i zdravlje, a to je neprocjenjivo.

Ruž za usne

- Kupujte od provjerenih prodavača - komentirala je Lillian L. Carranza iz policije Los Angelesa.

Fejkovi ne sadrže samo bakterije, već su tu i razni sastojci životinjskog porijekla te nedopušteni sastojci s liste zabranjenih. Recentni zaplijenjeni make-up su lažni proizvodi Kylie Cosmetics i drugih poznatih brendova - dodala je. 

Make-up paleta

Ovo je samo jedan u nizu ulova, prije oko 2 godine policija Los Angelesa zaplijenila je šminku u vrijednosti od oko 700.000 američkih dolara, a jedan od onih zaslužnih za ovu akciju, Marc Reina, istaknuo je kako su proizvodi nađeni na čak 21 gradskoj lokaciji.

Iako je uglavnom riječ o nesvjesnoj kupnji lažnjaka, svjetski mediji poput magazina InStyle, prenijeli su više puta objave žena koje su istaknule kako im nije važno da je fejk, jer one žele imati lijepu kutijicu, s imenom popularnog brenda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christy Shiplett (@christymarieshiplett) on

Kako prepoznati fejk šminku?

Kris Buckner, privatni detektiv koji se pojavljuje u Netflixovom dokumentarcu Broken, ističe da se vodi neophodnom provjerom tri stvari: cijene, mjesta kupnje i pakiranja. 

- Ako je nešto u pola cijene od originalne, tu se već pali alarm - komentirao je Buckner. Također, većina tih mega brendova ima vlastite kanale prodaje te su dostupni isključivo u popularnim robnim kućama i ekskluzivnim dućanima, dodaje detektiv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bb Glow Brasil (@bbglowbrasil.distribuidor) on

Osim neobične online destinacije, i samo pakiranje može biti indikator lažnjaka. Tu su neobični fontovi, mutne fotografije i te neke sitne, na prvu možda neuočljive, greške u izgledu pakiranja. Uvijek treba na neki način provjeriti od kuda roba dolazi.

Činjenica je da i veliki igrači, na primjer Amazon, dopuštaju preprodavačima da prodaju svoje proizvode, tko zna što se iza toga krije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RevitaLash Cosmetics (@revitalashcosmetics) on

Također, ako online destinacija ima samo par proizvoda iz linije, moguće da su fejk, jer mnoge kozmetičke kuće uvjetuju plasiranje čitave kolekcije proizvoda. Naravno, i komentirari i recenzije mogu biti lažni.

Najsigurnije je kupovati na online destinacijama brenda, velikih drogerija i u provjerenim dućanima koji imaju čitavu liniju nekog brenda.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

01:05
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...