Obavijesti

Lifestyle

Komentari 296

Prava istina o tome zašto žene stenju: Nije uvijek jer uživaju...

Prava istina o tome zašto žene stenju: Nije uvijek jer uživaju...

Čak je 66 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju priznalo da stenju da bi ubrzale partnerov orgazam, dok se njih 87 posto u krevetu tako glasa da bi se osjećale seksipilnije

VIDEO

U filmovima će žena koja je na vrhuncu najčešće zabaciti glavu put nazad i stenjati, a kad se približi orgazmu počet će glasno stenjati. No ima li to stenjanje uvijek veze s tim koliko je seks dobar? Prema istraživanju o seksualnom ponašanju koje je proveo tim znanstvenika sa Sveučilišta Lancashire - nema. 

Naime, autori tog istraživanja su došli do zaključka da je kopulatorna vokalizacija, tj. glasno stenjanje, zapravo glasanje koje žene uglavnom upotrebljavaju da više uzbude partnera i potaknu mu orgazam što potvrđuje i većina istraživanja na tu temu.

Couple having sex on bed

U njemu su znanstvenici  žene u dobi od 18 do 48 godina pitali detalje o njihovom glasanju tijekom seksualnog odnosa. Otkrili su kako većina žena za vrijeme seksa proizvodi, no ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umjesto toga, 66 njih je priznalo kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 posto žena to čini da se osjećaju više seksi i samopouzdanije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tijekom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou prije i simultano s orgazmom muškarca - zaključili su znanstvenici. Osim toga, dodaju da žene ubacuju glasanje kako bi smanjile 'dosadu' u krevetu.

Stenju li žene samo zbog i za muškarce?

- Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, no bombardirani smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom - rekla je znanstvenica Kristen Mark sa Sveučilišta Indiana i objasnila:

- Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očito nije tako . Zato bi trebale 'koristiti' stenjanje i glasne uzvike samo kad je nešto dobro, a ne kad želite prikriti ono što nije da on prije završi.

Sedam znakova da će u vašem braku uskoro nestati strasti...
Sedam znakova da će u vašem braku uskoro nestati strasti...

I ženke životinja se glasaju za vrijeme seksa

Lažno ili ne, žene nisu jedini primati koji proizvode zvukove za vrijeme seksa. Istraživanja u životinjskom carstvu otkrivaju da, primjerice, ženke majmuna babuna, imaju velik broj kopulacijskih glasanja.

Orgasm

To glasanje postaje sve kompleksnije kako se približavaju ovulaciji te kad se pare s babunom koji je više rangiran na njihovoj društvenoj ljestvici. Ženke makaki majmuna također proizvode kratke i glasne povike koji su okidač orgazma mužjaka, a vokalizacija tijekom seksa svakako je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu. 

- Žene se uči da preuzmu odgovornost nad vlastitim užitkom, a one mogu učiniti i korak više te postati učiteljice svom muškarcu - kaže Mark, koja ističe kako je dokazano da stenjanje potiče i ženski orgazam, a ne samo muški.

STALNO SE SVAĐAJU: Ova tri horoskopska znaka su osjetljiva na sve

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...