Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Prave vježbe za čvrstu guzu: 'Magarac','most' i hod u čučnju

Prave vježbe za čvrstu guzu: 'Magarac','most' i hod u čučnju
1

Da biste vidjeli i osjetili rezultate, ove vježbe izvodite 4-5 puta tjedno, a trenerica napominje kako je najvažnije 'pravilno disati i usredotočiti se na sve one pozitivne stvari koje nosi vježbanje

VIDEO

Ostati u formi nakon 40-e često nije lako, a gubitak kilograma u tim godinama postaje teži jer se metabolizam usporava, a niža razina estrogena može izazvati osjetljivost na inzulin, što povećava želju za nezdravom presoljenom i preslatkom hranom. Način na koji ste mršavjeli u 20-ima i 30-ima jednostavno više ne funkcionira, ali topljenje kilograma nije ni sada nemoguće - kao što nije nemoguće ni oblikovati savršenu stražnjicu - objasnila je trenerica Sam Garcia.

- Vježbe za učvršćivanje stražnjice su mi najdraže vježbe, a one koje osmislim pomažu da na najučinkovitiji ojačate guzu - dodala je.

Ovo su njene vježbe, a savjetuje da počnete s prve četiri - i to dvije na nogama i dvije dok ste na prostirci na podu. Obavite po 15 ponavljanja za svaku od vježbi. 

Da biste vidjeli i osjetili rezultate, ove vježbe izvodite 4-5 puta tjedno. Trenerica napominje kako je najvažnije 'pravilno disati i usredotočiti se na sve one pozitivne stvari koje vježbanje nosi: jače mišiće stražnjice, miran um i guzu oblika breskve!'

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:56

1. Čučnjevi

Kako: Raširite noge u širinu kukova, a ruke nek su priljubljene ispred grudi. Gurnite bokove natrag i savijte koljena da se spuštaju u čučanj. Podignite tijelo nekoliko centimetara, a zatim se spustite prema dolje. 

2. 'Magarac'

Kako: Stanite iznad prostirke na 'sve četiri'. Desno koljeno držite savijeno pod 90 stupnjeva dok nogu podižete u zrak , sve dok vam tijelo ne oblikuje ravnu liniju od ramena do koljena. Okrenite se i na drugu stranu da biste se vratili na početak. 

3. 'Vatrogasni hidrant'

Kako: Stanite na sve četiri. Držeći je savijenu pod 90 stupnjeva, podignite nogu na desni, zaustavljajući se u visini kukova. Vratite se na početak. Ponovite sa druge strane.

4. Vježba kukova

Kako: Spustite se na sve četiri iznad prostirke. Držite desno koljeno savijeno pod 90 stupnjeva dok podižete desnu nogu od tijela, a zatim ju zakrenite sve dok koljeno ne bude iza tijela u 'položaju magaraca'. Vratite se na početak i ponovite s druge strane.

5. 'Most' za guzu

Kako: Lezite na leđa sa savijenim koljenima, stopala držite na podu 12 do 16 centimetara udaljena od stražnjice. Istegnite cijelo tijelo i napnite mišiće stražnjice dok podižete bokove prema gore. U ovom položaj ostanite dvije sekunde prije nego što se spustite za ponavljanje.

6. 'Most s jednom nogom'

Kako: Lezite na leđa sa rukama ispruženima sa strana, koljenima savijenima i stopala ravno na podu, razmaknuta u širini kukova. Držeći bedra u ravnini, jednu nogu ispravite tako da vam nožni prsti budu prema gore. Stisnite mišiće guze da ravnomjerno podignite kukove od poda, a zatim opet spustite.

Tretirana kosa treba pravilnu pomoć - pripazite na šampone
Tretirana kosa treba pravilnu pomoć - pripazite na šampone

7. Hod u čučnju 

Kako: Stanite na pod ili prostirku sa stopalima u širini kukova, koljena lagano savijte. Ispružite lijevu nogu u stranu, pa desnu u drugu. Vratite se ulijevo.

8. Vježbe na jednoj nozi

Kako: Stanite na lijevoj nozi s desnom rukom okrenutom prema bedrima. Ispružite lijevu ruku u stranu za ravnotežu. Držite lijevu nogu malo savijenu. Nagnite se naprijed, a desnu nogu ispružite ravno iza sebe, sve dok vam torzo nije paralelno s podom a ruka gotovo dodiruje pod. Ponovite s drugom stranom.

9. 'Zavezana' bedra

Kako: Počnite s rukama i koljenima uz pomoć otpora trake omotane oko bedara. Podignite lijevu nogu u zrak iza sebe, stopalo nek bude savijeno. Stanite kad vam noga bude paralelno s bokovima. Napnite mišiće guze i podignite nogu nekoliko centimetara, a zatim opet spustite prema visini kukova.

Namočili ste sjedala u autu? Evo kako ukloniti mirise vlage
Namočili ste sjedala u autu? Evo kako ukloniti mirise vlage

10. Vježbe na jednoj nozi s utegom

Stanite na lijevoj nozi s utegom u desnoj ruci, dlanom okrenutim prema bedrima i lijevom rukom uz tijelo. Desnom nogom zakoračite nekoliko metara iza sebe podignite pete i stisnite nožne prste desne noge prema podu kako biste postigli ravnotežu. Držite lijevu nogu malo savijenu. Nagnite se prema naprijed a leđa držite uspravno, spuštajući svoju težinu prema podu. Vratite težinu na lijevu petu da biste se vratili u stojeći položaj.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam