Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Pravi potezi bronzera omekšat će lice i naglasiti vaše jagodice

Pravi potezi bronzera omekšat će lice i naglasiti vaše jagodice
1

Četvrtasto lice šminka se tehnikom uokvirivanja koji omekšavaju izražene kosti čeljusti i lica, a najviše se koriste highlighter i mat bronzer, ističe vizažistica

VIDEO

Imate li četvrtasto lice kao Jessica Simpson ili Angelina Jolie, istaknute su vam crte čeljusti, brada je kockasta, a čelo i donji dio lica gotovo su jednake širine. Pripadnice tog tipa lica trebale bi se služiti tehnikom uokvirivanja, kojim mogu “omekšati” uglaste dijelove lica, koje će izgledati ovalnije.

- Kako bi kritični dijelovi lica bili vizualno ‘mekši’, treba ublažiti isturene kutove čeljusti mat bronzerom nijansu tamnijim od kože. Nanesite bronzer ispod jagodičnih kostiju i uzduž čeljusti, ali ne i na bradu - savjetuje vizažistica Butković.

Highlighterom posvijetlite područje iznad jagodica i središnji dio čela, a kako biste sav fokus “privukli” na jagodice, rumenilo nanesite samo u “rupe” na obrazima, ispod jagodica.

Svjetliju nijansu nanesite na jagodice i sve sjedinite tako da se ne vidi prijelaz. Za oči odaberite ženstven, prozračan make-up. Izbjegavajte intenzivna sjenila i tuš. Za razliku od očiju, usne bi trebale privući pozornost. Odlučite se za dramatičan “look” i nanesite trendi tamnoljubičaste ruževe i one u boji crnog vina.

Oblikovanje prema gometrijskom načelu

Obratite pozornost na obrve. Za četvrtasto lice najbolji je oblik s blago zaobljenim visokim lukom, što će ublažiti geometrijske konture lica. Lagano ih podebljajte olovkom ili sjenilom za oči, a vizažisti se slažu da ovom tipu lica najbolje pristaju snažne obrve kakve ima manekenka Cara Delevingne.

Iskoristie čarobnu moć maskare

Kako bi vam makeup pomogao u ublažavanju izraženih crta lica, možete upotrebljavati i meku, ženstvenu te svjetlucavu šminku. Uz to, izgled upotpunite s nekoliko slojeva maskare, koja će istaknuti oči, savjetuje vizažistica Marija Butković.

Pripazite jer frizura može pokvariti sve

Najvažniji savjet kod šminkanja četvrtastog oblika je da uvijek posvjetlite sredinu čela, brade te područje ispod očiju kako bi se istaknula sredina lica, a potamniti “kuteve” lica kako bi se vizualno kreirao ovalni oblik. Kosa koja pada preko strana lica vizualno ga sužava. Valovita kosa počešljana na stranu pomaže izdužiti lice baš kao i slojevite, stepenaste frizure,. Izbjegavajte bob stil te se čuvajte trendi šiški.

Pri odabiru šminke obratite pozornost i na boju očiju

Osim prema obliku lica šminku birajte i prema boji očiju, pa slijedite nekoliko pravila za odabir pravog ruža za svaku boju očiju. Ako ste smeđooka odaberite tamnu boju ruža s plavičastim odsjajem. Sjajno će uz smeđe oči pristajati i boja fuksije te smeđe nijanse. Za plave najidealniji su tamnocrveni ruževi te umjereni bež tonovi. Zelene oči naglasite ruževim u rozim nijansama. Isto tako možete nanjeti i crvenu koja vuče ka smeđoj ili narančastoj. Sjajno će vam stajati i koralno crvena, te boja lososa.

Tajne vizažista: Besprijekoran makeup nanosi se u tri koraka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku