Obavijesti

Lifestyle

Komentari 67

Pravila civiliziranog prekida: Bez vike i oproštajnog seksa

Pravila civiliziranog prekida: Bez vike i oproštajnog seksa
1

Oproštajni seks, izgovori poput: ‘Stvar je u meni’ i osvetoljubive poruke na kraju više bole ostavljenog nego onoga koji ostavlja te otkrivaju koliko imate dostojanstva

VIDEO

Ako partneru priopćite vijest o prekidu promjenom statusa veze na Facebooku, to puno govori o vama i vašoj nezrelosti. Osim ako imate 12 godina. Tada se tolerira, kažu bračni terapeuti. U isti koš spadaju prekidi putem SMS-a i telefonskog poziva. Prekidi nisu ugodni, no najvažnije je zadržati dostojanstvo, bilo da ste ostavljeni ili onaj koji ostavlja. U protivnom biste mogli poželjeti promijeniti identitet ili barem adresu stanovanja, poručuju stručnjaci. 

Prvo je pravilo civiliziranog prekida da ga treba odraditi u četiri oka jer to svaki čovjek zaslužuje. I sa što manje dramatiziranja. Bijesan izlazak iz kafića, popraćen lupanjem vratima i urlanjem: “Ovo je kraaaaaaj!!!” poslije će vas još više boljeti. Ljudi svašta kažu kada su povrijeđeni, stoga razgovarajte smireno i ne odgovarajte na provokacije. 

Objašnjenja poput: “Nije stvar u tebi nego u meni” labava su argumentacija. Kad prekidate, dajte na znanje zašto. Iako će: “Postao/la si ogorčena osoba i više ne uživam u tvom društvu” zvučati brutalno, barem nećete bivšeg partnera ostaviti s neodgovorenim pitanjima. 

Pronađite drugi stan prije no što prekinete vezu

Živite li u zajedničkom kućanstvu, to povlači za sobom probleme o kojima treba razmišljati prije prekida - pronađite drugi stan prije nego što prekinete ili dogovorite s najboljim prijateljem da neko vrijeme budete kod njega. Sve je bolje nego živjeti u istom stanu s osobom s kojom ste tri dana prije prekinuli.

I ne zaboravite podijeliti troškove stanarine i režija

Ako ste živjeli zajedno, bilo bi u redu da tekuće troškove stanarine i režija podijelite onako kako ste to činili i u vezi, kažu terapeuti. Tako ćete oboje imati dovoljno vremena organizirati financije, a nijedno se pritom neće osjetiti izigrano.  

Seks za rastanak nikako nije dobra ideja - ne poigravajte se emocijama 

Seks za posljednji put je definitivno loša ideja - pozdravite se prijateljskim zagrljajem i eventualnim poljupcem u obraz. Jednako je loša ideja održavati seksualni kontakt dok ste u potrazi za novom vezom. Kad je gotovo, gotovo je i nema smisla odugovlačiti.

Oproštajno pismo vidjelo više od milijun ljudi

Američki portal Redditor 3. lipnja objavio je pismo rastanka. Nepoznata autorica sasvim slučajno je saznala da je dečko vara sa stanovitom Kelsi. Vezu je odlučila prekinuti osvetoljubivim pismom, koje je već tog jutra pročitalo više od milijun čitatelja:

Hej, ljubavi! Pogodi tko je ostavio upaljen kompjutor i otvoren profil na Facebooku pa dobio poruku od Kelsi? Da, baš ti. :) Ali ne brini se, ništa nisam razbila. Zapravo, bila sam toliko dobra da sam spakirala sve tvoje stvari. Čak sam izmislila i novu igru jer znam kako ti obožavaš tražiti stvari (poput drugih djevojaka). Tu ćeš pronaći svoje stvari: odjeća ti je na mjestu gdje smo se susreli, tvoje videoigrice su na mjestu gdje smo se prvi put poljubili, laptop ti je na mjestu gdje smo kupili prvu zajedničku videoigricu, televizor ti je na mjestu gdje smo prvi put napravili “to”, sve drugo, a to uključuje i fotografije naših dviju zajedničkih godina, kod Kelsi je. Zabavi se u potrazi! E, da, ja nisam ništa uništila, ali ne mogu ti jamčiti da netko neće pronaći tvoje stvari prije tebe i učiniti im nešto...

Osveta je slatka? Ipak, dvaput razmislite

Ako ste ostavljeni, nemojte se osvećivati, koliko god vam to izgleda primamljivo. Nije važno da vaš bivši zna da ste sada u novoj sretnoj vezi kako bi shvatio što je izgubio. Idite dalje i pustite bivšeg partnera da nastavi sa svojim životom.

‘Trenutačno se ne mogu obvezati’ ostavlja nadu

Nemojte prekidati koristeći izgovore poput: “U ovoj fazi života mi ne odgovara biti u vezi” ili “Trenutačno se ne mogu obvezati” jer drugoj osobi ostavljate nadu da će kroz neko vrijeme situacija možda biti drukčija - ne zavlačite ih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje