Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pravila muškog odijevanja uz koja ćete uvijek izgledati super

None Foto: REUTERS

Svatko ima svoj stil odjevanja, ali postoje pravila kod košulja i remenja koja imaju smisla i treba ih poštivati. Prvenstveno zbog vaše ugode, ali i općeg dojma

1. Na sakou uvijek treba zakopčati srednji gumb. Gornji gumb se može ostaviti nezakopčan, to je vaš izbor. Ali donji gumb se nikad ne zakopčava.

Best actor Oscar nominees for the 89th annual awards Casey Affleck, Andrew Garfield, Ryan Gosling, Viggo Mortensen and Denzel Washington PONEKAD, NIKAD, UVIJEK Znate li koje gumbe na odijelu treba zakopčati? Imaju pravila

Foto: Dreamstime

2. Idealno je da kravata seže do struka, čak i trunčicu niže. Ako je više od struka izgleda prekratko i malo, a neprimjereno je da seže puno duže od struka, i nepraktično, piše Providr.

 

A post shared by Andrew James (@mr_andy_thomas) on

3. U slučaju da je vani toplo, muškarci bi trebali nositi košulju te otkopčati prve gumbe. Ako se odlučite za kravatu, izgledat ćete kao da vam nedostaje sako kako bi upotpunili izgled. 

4. U slučaju da košulju umetnete u hlače, trebali bi staviti remen. U slučaju da ne stavite remen košulja će se izvlačiti i gužvati, a možda pokazati i više nego što biste htjeli.

5. Remen i cipele bi trebali biti iste boje, i barem, slične nijanse. Ljepše izgleda nego kad netko obuče crne klasične cipele i stavi na hlače smeđi remen.

6. Sve vidljive etikete na odjeći bi se trebale skinuti prije nošenja - one od trgovine i od same odjeće.

 

A post shared by Men style (@houseeofstyle) on

7. Ne miješajte više uzoraka. Ako ste se odlučili na prugastu košulju, stavite jednobojnu kravatu. Ako želite podići izgled sa šarenom kravatom obucite jednobojnu košulju - koja ne mora biti bijela. Može biti svjetlo plava, ružičasta, siva ili crna.

 

A post shared by Virum (@virum_) on

8. Čarape trebaju biti do polovice lista. Kad muškarac sjedi u većini slučajeva se podigne rub hlača. Zbog zdravlja, ali i izgleda, bolje je da cijeli vidljivi dio ispod hlača bude čarapa, nego čarape i dio gole noge. 

Canadian Prime Minister's Justin Trudeau's socks are seen as he attends the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos | Autor: DENIS BALIBOUSE Foto: DENIS BALIBOUSE

9. Pri kupnji poslovne odjeće pametnije je uzeti onu klasičnog izgleda, nego nešto što je trenutno moderno. Klasični kroj odjela i dobar par cipela može vam trajati godinama i uvijek će biti u modi.

Foto: Dreamstime

10. Uvijek treba paziti na kombinaciju boja.

Komentari (42)
  • Kaj stvarno treba skinut sve etikete i cijene sa nove garderobe??

    16. 2. 2018,   10:01
  • Ljubičaste čarapice su me oduševile 😅

    16. 2. 2018,   10:16
  • Ne volim vidjeti pretijesnu košulju na muškarcu, to mi je gore od svih grešaka ovdje navedenih.

    16. 2. 2018,   16:28