Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Pravila pakiranja: Što se nosi u kamp, zabavni park i krstarenje

Pravila pakiranja: Što se nosi u kamp, zabavni park i krstarenje
1

Idete li u zabavni park obavezno ponesite svoju hranu koja je tamo skupa, na krstarenjima je nabolji dodatak budilica, a na road tripu višenamjenski punjač

VIDEO

Da bi povećali slobodan prostor u svom kovčegu, a opet bili posve pripremljeni za putovanje, slijedite pravila pakiranja iskusnih putnika na krstarenjima i obavezno ponesite svoju budilicu. Tek rijetke linije krstarenja nude gostima budilicu u kabinama. Ovo je vrlo važno jer ako ste u kabini bez prozora, dan i noć često izgledaju isto, pa će sat pomoći u orijentaciji, ali i kako ne bi propustili iskrcavanje u zanimljivim turističkim destinacijama, piše Budget Travel.

Ono što bi svakako trebali ostaviti kod kuće pri odlasku na krstarenje su pegle, sušila i grijači za kosu. Brojne tvrtke za krstarenja poput Norwegiana, Cunarda, Disneya i Royal Caribbeana zabranjuju takvu opremu na putovanjima zbog opasnosti od požara. Neke tvrtke zabranjuju i aparate za kavu pa prije krstarenja svakako provjerite jesu li uređaji koje namjeravate ponijeti dopušteni na brodu.

Kampiranje

Što ponijeti: Dodatne baterije, solarni punjač i repelente

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako biste izbjegli prazne baterije na vašem fotoaparatu, mobitelu, laptopu i drugim poveznicama s civilizacijom, osigurajte se zamjenjivim baterijama i solarnim punjačima koji će vam dobro doći bilo da idete u uređeni ili divlji kamp.

Izbaciti iz kovčega: Mrežu za komarce

Idete li na organizirani višednevni izlet u prirodu, ne morate sami nositi mreže za komarce i ostalu zaštitnu opremu u područjima gdje oni obitavaju, jer će većina turističkih agencija to pripremiti za vas. Ovo se osobito odnosi na dijelove svijeta gdje je malarija učestala bolest. 

Putovanje autom

Što ponijeti: Višenamjenski punjač za auto

Na sve popularnijem obliku putovanja - "road tripu", najbolji dodatak je višenamjenski punjač za auto uz pomoć kojeg možete napuniti i dva uređaja odjednom. Nakon što stignete u svoje prenoćište, višenamjenski punjač za auto možete koristiti i u standardnim utičnicama. 

Izbacite iz kovčega: Energetska pića i druge kofeinske pripravke

Previše kofeina može vas lako učiniti pravom opasnošću na cesti, kako za sebe, tako i za druge vozače. Predoziranje kofeinom rezultirat će iscrpljenošću, malaksalošću i ubrzanim radom srca, pa je mnogo bolje prepustiti se prirodnom umoru i stati ako je to potrebno. 

Zabavni park

Što ponijeti: Grickalice i čokoladice

Hrana i pića u zabavnim parkovima redovito su mnogo skuplji nego bilo gdje drugdje, pa napunite svoj ruksak omiljenim grickalicama, čokoladnim pločicama i sendvičima koji će vam uvijek biti pri ruci. Također, idete li u neki od Disneyevih parkova sa sobom ponesite žvakaće gume, jer je Walt Disney navodno mrzio žvake i zabranio njihovu prodaju u svojim parkovima.

Izbacite iz kovčega: Pribor za prvu pomoć

Cijena ulaznice u sve svjetske zabavne parkove uključuje kompletno zdravstveno osiguranje i ekipu liječnika i medicinskog osoblja. Također, u zabavnim parkovima možete besplatno dobiti aspirin i druge lijekove te izmjeriti tlak.

Vikend putovanje

Što ponijeti: Pastu za zube, mini šampon i dezodorans

Velika pakiranja kozmetičkih potrepština zauzimaju previše mjesta u vašem kovčegu, a zaista nisu potrebni. Umjesto toga radije ponesite male testere.

Izbacite iz kovčega: Vodu

Voda se može kupiti svugdje i nepotrebno je da sa sobom nosite velike boce. Radije stanite na kojoj benzinskoj crpki ili se opskrbite u lokalnom dućanu na svom odredištu, a umjesto vode ponesite dodatnu haljinu za dobar provod.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru