Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pravilna njega proširenih pora lica - naučite ih zdravo umanjiti

Pravilna njega proširenih pora lica - naučite ih zdravo umanjiti
1

Gel za čišćenje lica umasirajte lagano, pregrubi piling izaziva pojačano lučenje masnoća, tonik od lipe omekšava kožu, a previše pudera naglašava nepravilnosti

VIDEO

Iako pore imaju vrlo važnu funkciju u održavanja kože vlažnom, ako su začepljene postaju jako vidljive i izgledaju ružno. S obzirom da nemamo svi isti tip kože, kod nekih su pore veće, a kod nekih manje. Žene s masnom i polumasnom kožom u pravilu imaju veće i vidljivije pore jer njihova koža luči više masnoća. Začepljene pore vrlo su čest razlog nastanka mitesera i upaljenih akni zbog čega je vrlo bitno održavati kožu čistom i nastojati smanjiti proširene pore.  

Osim što su stvar genetike, pore se šire zbog starenja i izlaganja suncu. Nemoguće je u potpunosti ih se riješiti no postoje metode uz koje se mogu smanjiti te održavati lijepi, zdrav i blistav ten.

Čišćenje lica

Dva do tri puta na tjedan očistite kožu lica gelom s mikrogranulama. Savršeno čisti sve nečistoće i mrtve stanice kože s lica. Lagano ga umasirajte, no pazite da ne pretjerate jer intenzivan piling može "zbuniti" lojne žlijezde što izaziva pojačano lučenje masnoća.  

Koristite maske za dubinsko čišćenje koje djeluju poput pare i tope sve prljavštine zbog čega su pore manje, a koža izgleda svježije. Masku nanesite jednom do dva puta na tjedan, a posebnu pažnju obratite na T-zonu, čelo, nos i bradu, koja je najizloženija vremenskim uvjetima i prljavštini. 

Sužavanje pora

Nakon čišćenja sljedeći korak je sužavanje pora. Tonik za čišćenje lica je najbolji za to, osobito onaj na bazi ruže, različka, čaja i aloe, koji je odličan za žene koje pate od akni. Ako je tonik preagresivan za vašu kožu, iskoristite svježi krastavac koji ima isti učinak, sužava pore i umiruje kožu. Zbog tonika na bazi kadulje, nevena, kamilice i gospine trave koža je glatka, a preslica i lipa je omekšavaju.

Hidratacija

Masnoj koži fali vode pa ju stalno treba hidratizirati. Krema ne smije biti bogata uljima već vitaminima A i E koji smanjuju pore. Nanosite je samo nakon temeljitog čišćenja jer ćete inače zatvoriti pore što će rezultirati prištićima.

U salonu

Mikrodermoabrazija i laserski piling stimuliraju proizvodnju kolagena zbog čega kože izgleda mlađe. Preporučuje se svima koji imaju masnu kožu i bubuljice, a ne mogu je sami držati pod kontrolom. No nemojte sami sebi postavljati dijagnozu, već zatražite savjet stručnjaka.  

Make up tajne

Velika je pogreška stavljanje previše tekućeg pudera na kožu jer će samo naglasiti nepravilnosti. Nakon čišćenja lica nanesite malo kreme u boji ili pudera u prahu, na taj ćete način vizualno smanjiti pore.

Prilikom čišćenje lica uzmite vremena i radite to bez žurbe i dajte koži vremena da se odmori. Nakon čišćenja, hidratacije i nanošenja make upa pustite kožu da se oporavlja 10 do 15 minuta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje