Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pravo je vrijeme za mjere samoobrane od prehlade

Pravo je vrijeme za mjere samoobrane od prehlade
1

Virusi preživljavaju oko 36 sati pa su maramice s antibakterijalnim djelovanjem, pijenje dovoljno čaja te opuštanje samo neki od načina zaštite

VIDEO

Većina virusa gripe i prehlade prenosi se izravnim kontaktom. Zaraženi može kihnuti ili se nakašljati u ruku, dotaknuti tipkovnicu, kvaku, telefonsku slušalicu i druge predmete te ostaviti uzročnike zaraze, upozoravaju stručnjaci britanske zdravstvene organizacije. Virusi mogu preživjeti 36 sati, što je i više nego dovoljno da ih netko drugi “pokupi” rukama i zarazi se dodirivanjem očiju, lica ili hrane te čaše koju prinose ustima. Da biste se obranili, perite ruke što češće. Ako to niste u prilici, prije izlaska iz kuće ponesite sa sobom vlažne maramice s antibakterijskim djelovanjem.
Ispijanje čaja i vode te uživanje u pilećim i povrtnim juhama također pomaže u borbi protiv bolesti jer ispire otrove iz organizma, a blagotvorni antioksidansi osnažuju imunitet. Prema boji urina može se lako vidjeti nedostaje li tijelu vode. Tamnožuta ili neprozirna nijansa upozoravaju da tijelu treba mnogo više tekućine.
>>Napuknuta plomba ili karijes meka je za bakterije i viruse koji lako ulaze u krvotok i izazivaju bolesti.
>>Stoji li četkica za zube na umivaoniku, virusi i bakterije iz školjke će je preplaviti. Najbolje ju je držati u zatvorenoj kutiji, a ne u zajedničkoj čaši i kupiti novu svakih mjesec dana.
>>Kutije s papirnatim maramicama nadohvat ruke pomoći će djeci i odraslima u stjecanju navike da se nos ne briše rukom, a važno se i suzdržati od dodirivanja lica, osobito očiju prstima.
>>Postane li žlica meda i jabučnog octa u čaši vode jutarnji ritual, ojačat ćete imunitet. Prirodan ocat ne sadrži nezdrave dodatke. Imate li osjetljiv želudac, posavjetujte se s liječnikom.
>>Džonovi cipela i tenisica prenosioci su bakterija. Dovoljno je samo jedanput proći po kući i ostavit ćete ih po svim prostorijama. Zato ih je najbolje izuti odmah na ulazu u kuću.
>>Fitokemikalije su u službi zdravlja, a najpoznatiji su likopen iz rajčice, flavonoidi iz voća, ressveratrol iz crnoga grožđa i izoflavin iz soje.
>>Šalica malomasnog jogurta pomaže protiv gripe i prehlade. Studije su pokazale da su oni koji ga redovito jedu 25 posto manje bolesni.
>>Opuštanje pomaže tijelu da ojača imunitet, a kronični stres ga oslabljuje. Isprobajte metode koja vam odgovaraju protiv negativnih misli


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku