Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Preko 100 unučadi u 64 godine braka: 'Znamo sve rođendane'

Preko 100 unučadi u 64 godine braka: 'Znamo sve rođendane'
1

Za ovu obitelj iz Illinoisa, obiteljsko okupljanje zahtjeva prave organizacijske vještine budući da su Leo i Ruth Zanger u svojih 64 godina braka dobili više od 100 unučadi i praunučadi

VIDEO

Leo i Ruth Zanger uistinu mogu reći da imaju veliku obitelj. Bračni par koji je već 64 godine u braku prije gotovo pet godina dočekao je rođenje svog 100. unuka. A sada ih je još i više. No čini se kako i baka i djed Zanger vole svako novo unuče kao da im je prvo, a po njihovim nasmiješenim fotografijama koje na društvene mreže stavljaju njihova djeca, velika obitelj održava ih mladima.

Pokretanje videa...

01:15

Ovaj američki par iz Illinoisa vjenčao se 1956. godine i od tada njihova obitelj nije prestala rasti. Iako zvuči nevjerojatno, baka i djed mogu se sjetiti svakog rođendana svojih potomaka. 

- Dobri Bog ih samo šalje, mogli bismo osnovati vlastiti grad - kazao je jednom prigodom Leo. Posebno veselje nastalo je kad su Austin, jedno od unuka, i njegova supruga dobili drugo dijete, koje je postalo 46. praunuče para, koji ima i 53 unučadi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I uvijek ima mjesta za još jedno - nadodala je Ruth. Ukupno imaju 12 djece. Najstarija, Linda, ima 58 godina, a najmlađi je Joe, koji ima 31 godinu. Ostali su: Debbie, Donna, David, Greg, Daniel, Mike, Steve, Chuck, Matt i Ernie. Donna Zanger Lane zadužena je za praćenje obiteljskog stabla, a još je zovu i "obiteljska povjesničarka". Zapisuje sve, pa je upravo ona bila ta koja je obavijestila "širu" obitelj o 100. unuku, tj. praunuku. 


Svako okupljanje za cijelu obitelj je pravi doživljaj, a Leo Zanger u šali zna reći da bi trebali unajmiti crkvu samo za njih. I dok bi neke velike obitelji možda imale poteškoće okupiti se na jednom mjestu, ova obitelj to uspijeva, a uza to ostali su vrlo bliski. 

Prostor za sve proslave mora biti dovoljno velik da svi stanu, kao za svadbu. Često zato unajmljuju sportske dvorane. A hrana i priprema hrane poseban je ritual. Potrebno je baš mnogo svega da nitko ne bi ostao gladan, pa tako nekad naruče i po 50 kilograma pršuta. 

Iako Zangeri kažu da ima puno onih koji jednostavno ne stignu na okupljanje, neslužbeno su "obavezni" Dan zahvalnosti, Božić, Uskrs, Majčin dan i Dan očeva.

- Svi smo unatoč tome jako povezani. Puno se družimo. Nekoga vidimo možda jednom ili dva puta godišnje. Ali iako smo vrlo zauzeti, uživamo kad smo na okupu - kažu njihova djeca koja su od malena gledala kako im se širi obiteljsko stablo. 

- Nikad nije bilo dosadnih trenutaka. Uvijek smo se zabavljali odrastajući - zaključuju Zangerovi. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'