Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Prepolovila se, sada ima 57 kg, ali ostao je strašan višak kože

Nakon neuspjelih pokušaja skidanja kilograma, ova Amerikanka se odlučila na kirurški zahvat kojim su joj uklonili 80 posto želuca i samim time ograničili količinu hrane koju u njega može unijeti

VIDEO

Amanda Eltaher (29) iz New Yorka, odrasla je u talijanskom kućanstvu u kojemu su svi voljeli jesti, pa se tako i ona redovito prepuštala obilnim obrocima. Prehrambene navike dovele su je do težine od 110 kilograma, a cijelu situaciju pogoršavala je njezina obitelj. Sramotili su je gdje su stigli, govorili da je debela, da se takva nikada neće udati, da neće imati djecu, karijeru itd. 

Evo zbog čega ljeti više otiču noge i kako si možete pomoći
Evo zbog čega ljeti više otiču noge i kako si možete pomoći

Konstantni negativni komentari članova obitelji doveli su, kaže, do toga da se osjećala bezvrijednom i znala je razmišljati kako bi bilo najbolje da je nema. Pokušavala je izgubiti višak kila na razne načine, ali bez uspjeha.

Uslijedio je još jedan šok - liječnici su joj rekli da je pod visokim rizikom od razvoja dijabetesa. Tada se odlučila na kirurški zahvat kojim su joj uklonili 80 posto želuca i samim time ograničili količinu hrane koju u njega može unijeti.

Nakon operacije se gotovo prepolovila, kilažu je smanjila na 57 kilograma, no i dalje nije sretna. Ostao joj je ekstreman višak kože. 

Prisjetila se zašto se toliko udebljala u ranoj dobi

- Teška depresija i PTSP koji proizlaze iz tjelesnog, verbalnog i emocionalnog zlostavljanja u kući od rane dobi bili su veliki čimbenik. Zbog toga sam se mrzila i osjećala kao da sam bezvrijedna. Osjećala sam se kao da je moj jedini cilj u životu izgubiti na težini kako bih se svidjela ljudima - rekla je.

- Željela sam biti zdrava, htjela sam imati obitelj, i samo sam htjela biti sretna i naučiti kako voljeti sebe. Moj odlazak pod nož da bih smršavjela bilo je izuzetno teško iskustvo. Ušla sam u to misleći da je to lakši put, ali, ako ću biti iskrena, dijeta i vježbanje bili bi lakši - dodala je.

Višak kože će, kaže, ukloniti operacijom, ali to košta pa je zamolila neznance da joj pomognu donacijama na Go Fund Me.

- Unatoč mršavljenju, moje tijelo i dalje izgleda isto, samo je manje. Taj višak kože me čini iznimno nesigurnom u sebe i uzrokuje mi mnogo boli u svakodnevnom životu. Kompresijska odjeća postala je glavna stvar u mojem ormaru. Koža mi je često bolna, znojna i pod osipom. Moje tijelo je, po mojem mišljenju, potpuno unakaženo i trebam obnovu - kaže ova djevojka.

Najplastičnija do 50. godine: Želim biti ljudska Barbie lutka
Najplastičnija do 50. godine: Želim biti ljudska Barbie lutka

Priznaje da joj ekstreman višak kože otežava potragu za partnerom jer ju ljudi i dalje osuđuju. 

- Čak i kad bih upoznavala nekog muškarca, jako bih se držala podalje od intimnosti zbog moje kože. Uklanjanje te kože značilo bi mi sve. Napokon bih se osjećala kao normalna žena - rekla je, a prenosi Daily Mail.

POZNATA LJEPOTICA U ŠOKU: Njezin muž prevario svoju trudnu djevojku s njom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara