Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preporuka New York Timesa: U 2019. morate posjetiti Zadar

Jedan od najpoznatijih svjetskih medija je objavio listu s 52 svjetske destinacije koju treba posjetiti u 2019. godini, a na 11. mjestu se našao Zadar. Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja za ovaj grad

New York Times je angažirao pisce i fotografe iz cijelog svijeta za ovu veliku turističku priču, kao i dizajnere, urednike i interaktivne stručnjake.

Urednici rubrike Travel su od svih njih tražili da opišu svoje omiljene destinacije u svega 150 riječi, a Zadar se našao na 11. mjestu na listi, poslije Puerto Rica, arheološkog kompleksa Hampi u Indiji, Santa Barbare u Kaliforniji, izraelskog Eilata uz Crveno more i Münchena, poznatog po mnogim muzejima i operom. 

BRITANCI U ČUDU Top 10 malih jadranskih otoka: 'Hrvati, pa gdje ste ih skrivali'

Grad Zadar je na listi predstavljen kao mjesto s predivnim čistim morem, nevjerojatnim zalaskom sunca, Morskim orguljama i bezgraničnim arhipelagom otoka koji turisti mogu posjetiti na jednoj od mnogobrojnih turističkih tura. Tamo će uživati na netaknutim plažama i u domaćoj ponudi.

Zadar je predstavio novinar David Farley koji je napomenuo da je Zadar proslavilo nogometno prvenstvo i činjenica da je Luka Modrić iz Zadra. 

Foto: Dreamstime

U svojem opisu Farley je napomenuo da turisti često znaju preskočiti ovaj grad te se usredotočiti na Istru, Split, Hvar ili Dubrovnik, ali da će se to promijeniti najviše zahvaljujući uvođenju novih letova aviokompanije RayanAir-a. 

Osim zadarske srednjovjekovne jezgre, Farley piše da se u Zadru moraju posjetiti i poznate Morske orgulje arhitekta Nikole Bašića, te dodao da su zalasci sunca toliko čarobni da su impresionirali i poznatog američkog redatelja Alfred Hitchcocka, koji je grad posjetio još davne 1964. godine.

VOJVOTKINJA KATE MRZI PROSLAVE: 'Ona ne slavi rođendane, ne voli slavlja' no ove godine je slavila na jako neobičan način

Komentari (7)
  • U Zadru ljetujem dobrih 40 godina, uvijek na istoj plaži. Ovim putem molim da se popravi pipa na tušu koja ne radi kako treba već desetljećima i da se malo poravnaju ploče na šetnici jer na jednu te istu svakih 5 godina razbijem nokat. Inače svake godine plaćam ulaznicu za tu plažu i već sam toliko novaca ostavio da su se mogle popravit sve pipe i sve ploče poravnat i zamijenit one razbijene.

    10. 1. 2019,   13:41
  • Ja još uvijek ne mogu shvatiti, uz sve te reklame i more turista koji dođu u Zadar vidjeti "Pozdrav suncu", da se nije u stanju odvojit novaca da se taj isti "Pozdrav suncu" konačno poravi. U početku je radio super, onda je godinama bio na izdisaju, a sada je nešto malo poravljeno, ali i dalje nije ni približno onome što je bio na početku.

    10. 1. 2019,   13:36
  • ako je NYT preporučio, mora da valja

    10. 1. 2019,   13:13