Obavijesti

Lifestyle

Komentari 72

4 znaka da ste pred rastavom: Prepoznajte ih dok nije kasno

4 znaka da ste pred rastavom: Prepoznajte ih dok nije kasno

Mnogi parovi prepoznaju znakove problema u vezi tek kad bude prekasno i više se ništa ne može napraviti. Jedan od važnih znakova je i loša komunikacija među supružnicima

VIDEO

Klijenti mi često kažu da su primijetili te znakove prije nego je došlo do razvoda, ali nisu na njih obraćali pažnju. Istina, ne mogu se svi brakovi spasiti, ali neki bi i mogli, kaže Lisa Pepper, odvjetnica iz Londona specijalizirana za razvode.

Napominje da se raspad veze može ponekad izbjeći ako se na vrijeme obrati pažnja na znakove upozorenja i nešto poduzme.

4 tipična znaka da je veza ide u krivom smjeru:

Komunikacija je postala siromašna

Zastoj u komunikaciji, kada vam se čini da više ne možete doprijeti do svojeg partnera, može itekako uzdrmati temelje svake veze - kada se netko namjerno ili slučajno udaljava od vas.

- To jednostavno može biti to da na kraju dana ne dijelite detalje vašeg dana ili večer provodite u različitim sobama u zasebnim aktivnostima - kaže odvjetnica.

- Naravno, ne morate imati duboke i smislene sadržaje baš svaki dan da bi održali dobru komunikaciju, ali ako smatrate da između vas postoji sve veći jaz, tada je vrijeme da se nešto poduzme prije nego stvari postanu još lošije - dodaje, a prenosi Daily Mail.

Savjeti kako uhvatiti partnera u preljubu - i kako mu to reći
Savjeti kako uhvatiti partnera u preljubu - i kako mu to reći

RJEŠENJE: Kao i kod svega, prvo i osnovno je priznati da postoji problem. Za početak, planirajte vrijeme koje ćete provesti zajedno u razgovoru, na primjer - jednu večer ugasite televizor i razgovarajte. Važno je svaki dan odvojiti vrijeme da bi prenijeli jedno drugome što ste proživjeli tog dana. Čak i kratka zajednička šetnja će pomoći.

- To je vrijeme kada morate odrediti svoje prioritete, odlučiti što zaista želite. Naime, ako to oboje iskreno želite, taj jaz koji je nastao među vama, možete premostiti. Ukoliko sami ne možete riješiti problem, potražite savjet savjetnika za brak i veze - kaže odvjetnica.

Prestali ste slušati jedno drugo

- Komunicirate, ali na negativan način koji štetno utječe na vašu vezu. Svađate se oko svega, od beznačajnih stvari do velikih problema. Svađate i prepirete se stalno, ne uspijevate uistinu slušati i razumjeti jedno drugo - objašnjava Lisa Pepper.

Kaže kako se u takvoj situaciji trebate zapitati: "Kada je to prepiranje zapravo riješilo problem?". Problem niste riješili već ste samo jedno drugome rekli hrpu ružnih stvari.

- Često čujem od klijenata kako su prestali slušati jedno drugo - dodaje.

RJEŠENJE: Umjesto ljutog i glasnog izlaganja, radije mirno razgovarajte o problemima. Održavanjem srdačnog odnosa, brzo ćete doći do korijena problema, a tada će se i put prema rješenju početi nazirati.

- Počinjite rečenice otprilike ovako: "Osjećam se...". To često može smiriti stvari, posebno ako priznate da bi se trebali gledati i doživljavati na drugačiji način. Važno je drugoj strani dati do znanja kako se osjećamo - savjetuje odvjetnica.

Konstantno nepoštivanje, podbadanje

U braku i ljubavnim vezama općenito, nepoštivanje može imati mnogo lica - od, na primjer, suptilnog tretiranja supruge kao trofeja do podbadanja, spuštanja, kritiziranja...

Nepoštivanje partnera je zapravo jedan oblik agresije i dok to traje, mjesta za ljubav nema. Kada nekoga uistinu volite, tada automatski brinete o tome kako se osjeća i hoće li ga vaše riječi ili postupci povrijediti.

Ako se međusobno ne poštujete, tada se niti ne volite duboko i iskreno.

RJEŠENJE: Ako smatrate da se za vaš odnos vrijedi boriti, tada se morate početi ponašati kako treba, prvenstveno trebate biti ljubazni i brižni jedno prema drugome. 

Više nemate pozitivnih iluzija

Prema jednom istraživanju, parovi koji imaju pozitivne iluzije jedno prema drugome, vjerojatnije će dugo biti zajedno. Parovi koji imaju tendenciju vidjeti ono najbolje jedno u drugome, oni ocjenjuju jedno drugo kao nekoga atraktivnog, inteligentnog ili možda humorističnog.

S druge strane, ako mislite da je vaš partner neuzbudljiv u svemu i ne vidite ništa pozitivno u njemu, tada je vaša veza u problemima.

RJEŠENJE: Pokušajte ponovno "staviti ružičaste naočale" i gledati partnera onako kao kada ste se upoznali, pronađite ono dobro, pozitivno, privlačno i zanimljivo na njemu.

Razmislite koliko vam vrijedi odnos koji imate i ako shvatite da se vrijedi boriti, tada se usredotočite na ono pozitivno, umjesto da uvijek gledate samo negativno. Zapamtite, nitko nije savršen pa tako niti vaš partner, ali niti vi sami. Svijet oko sebe možete gledati tako da vidite sve pozitivno ili sve negativno - izbor je isključivo na vama.

'Žene varaju svoje muževe zato što ih vole i žele spasiti brak'
'Žene varaju svoje muževe zato što ih vole i žele spasiti brak'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'